Jeden z popredných predstaviteľov Hamasu sa vážne zranil vlastnou zbraňou

NETKY.SK • 9 Január 2018, 16:38 • 2 min
Jeden z popredných predstaviteľov Hamasu sa vážne zranil vlastnou zbraňou

GAZA - Jeden z popredných predstaviteľov palestínskeho militantného hnutia Hamas je vo vážnom zdravotnom stave po tom, ako sa nešťastnou náhodou postrelil pri čistení vlastnej zbrane.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to samotné hnutie, ktoré vo svojej správe citovala agentúra AP. Podľa prvých predbežných správ médií napojených na Hamas prišiel 62-ročný Imád al-Alámí o život prirodzenou cestou. Velenie Hamasu však následne oznámilo, že sa ťažko zranil pri nehode so zbraňou.

 

Al-Alámí je bývalým členom politbyra Hamasu a naďalej patrí do najvyššieho vedenia tejto organizácie. Izrael ho vyhnal z Gazy v roku 1994. Väčšinu svojho exilu prežil v Sýrii až po návrat v roku 2012 po tom, ako sa Hamas stiahol zo svojej dlhoročnej základne v Damasku. Po vojne medzi Izraelom a Hamasom v roku 2014 sa al-Alámí podľa svojich slov odišiel liečiť do Turecka na zranenia z vojny. Ich charakter sa zistiť nepodarilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies