Jeden z otcov pay-per-view v HBO Sports skončil

NETKY.SK • 27 November 2015, 17:13 • 2 min
Jeden z otcov pay-per-view v HBO Sports skončil

NEW YORK - Napriek takmer z každého pohľadu úspešnému kalendárnemu roku 2015 opustil americkú platenú televíznu stanicu HBO Sports už druhý popredný člen exekutívy.

slovakia

left justify in out

Po prezidentovi Kenovi Hershmanovi rezignoval Mark Taffet. Ten strávil v HBO dlhých 32 rokov a v roku 1991 stál spoločne s Louom DiBellom pri zrode konceptu domácich vysielacích práv pay-per-view (PPV), uplatňovanom predovšetkým pri najlukratívnejších profesionálnych boxerských súbojoch. Päťdesiatdvaročný Taffet spoločnosť opustí k 31. decembru 2015, keď mu vyprší kontrakt.


Počas jeho éry HBO pripravilo viac než 190 PPV prenosov, predalo 65 miliónov kusov takýchto práv a zarobilo 3,6 miliardy amerických dolárov. "Včas som si uvedomil, že box má unikátne špecifiká, ktoré vyhovujú práve takémuto projektu. Príležitosť sledovať veľký zápas z pohodlia obývačky sa stala populárnou novinkou," prezradil Taffet pre server ESPN. Pri boxe aspoň sčasti zostane, chce pracovať ako konzultant pre pästiarov a ich promotérov: "Mojím zámerom je spolupodieľať sa na formovaní nového skvelého obdobia tohto odvetvia. Týka sa to aj internetových stránok, sponzorov a zahraničných vysielateľov. Komunikovať budem prevažne s ľuďmi, s ktorými už HBO obchoduje, no na opačnej strane barikády. Chcem byť toho súčasťou, cítim, že presne takáto robota ma bude napĺňať. Nemám v úmysle vykašľať sa na box."


Mark Taffet ďalej povedal, že v doterajšej kariére zažíval najväčšie zadosťučinenie, keď neznámym bojovníkom dopomohol ku slušným zárobkom. "Za ostatné štvrťstoročie som sa snažil poskytnúť televíznu platformu extrémne talentovaným boxerom v nižších hmotnostných kategóriách, ktorí dovtedy boli v tieni superťažkej váhy. Zlomový bol duel Michael Carbajal - Humberto González v roku 1993. Ten otvoril dvere na výslnie Marcovi Antoniovi Barrerovi, Érikovi Moralesovi, Mannymu Pacquiaovi či Juanovi Manuelovi Márquezovi," vyznal sa Taffet.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies