Jeden z odsúdených za hromadné znásilnenie poprel svoju vinu

NETKY.SK • 11 September 2013, 08:47 • 2 min
Jeden z odsúdených za hromadné znásilnenie poprel svoju vinu

NAÍ DILLÍ - Jeden z mužov odsúdených za hromadné znásilnenie mladej študentky v Naí Dillí z decembra minulého roka dnes poprel svoju vinu, keď ho polícia odvážala do budovy súdu, kde by dnes mali zverejniť výšku trestu pre štyroch usvedčených páchateľov brutálneho činu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je jasné, ktorý zo štyroch odsúdených opakovane vykrikoval "Som nevinný!" vo chvíli, keď policajné vozidlo prechádzalo popri skupine novinár. Brutálne znásilnenie ženy v autobuse, ktorá následne svojim zraneniam podľahla, vyvolalo vlnu protestov v celej Indii, ako aj hnev zo zlého zaobchádzania so ženami a rozšírenia sexuálneho obťažovania a znásilňovania v krajine.

Štyria páchatelia spolu s ďalším podozrivým, ktorý sa obesil vo svojej väzenskej cele, a mladistvým, ktorého uznali za vinného v auguste, jazdili minulý december po Naí Dillí v autobuse mimo služby. Následne do vozidla nalákali mladú ženu a jej priateľa. Muža zbili a ženu opakovane znásilnili a železnou tyčou jej spôsobili vážne vnútorné zranenia. Muž prežil, mladá žena však dva týždne po útoku zraneniam podľahla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona