Jeden z obvinených vo veci vraždy Jána Kuciaka podal prekvapivú výpoveď: Objednal si ju vraj tento známy podnikateľ!

NETKY.SK • 4 Október 2018, 06:20 • 2 min
Jeden z obvinených vo veci vraždy Jána Kuciaka podal prekvapivú výpoveď: Objednal si ju vraj tento známy podnikateľ!

BRATISLAVA - Zoltán A., ktorý je momentálne vo väzbe a príslušníci polície ho vypočúvajú vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice svedčil, že jeho smrť si objednal podnikateľ Marián K., ktorý je momentálne vo väzbe pre finančné podvody.

slovakia

left justify in out

Denníku N to potvrdili zdroje z prostredia vyšetrovania. Mariána K. v zápätí v utorok eskortovali z bratislavského Justičného paláca do väznice v Leopoldove.

Marián K. z objednávky vraždy obvinený nie je a polícia teraz údajne zbiera ďalšie dôkazy proti nemu. Zoltán A. vo svojej výpovedi uviedol, že to, že si vraždu objednal Marián K., mu povedala ďalšia z obvinených Alena Zs., ktorá sa s objednávkou vraždy Kuciaka obrátila naňho. Vraždu mal vykonať Tomáš Sz. a doviezť na miesto ho mal Miroslav M.

 

img

Podnikateľ Marián K.

Zdroj: TASR

Zoltán A. je zatiaľ jediný, ktorý svedčí a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Je veľmi pravdepodobné, že si tak zníži svoj trest za spoluprácu na vražde o niekoľko rokov.

 

img

Polícia odvádza Zoltána A.

Zdroj: TASR

Podnikateľ Marián K. sa Kuciakovi vyhrážal na jeseň minulého roka, hrozil mu, že naňho bude hľadať špinu. Kuciak naňho podal trestné oznámenie, polícia sa tým najskôr dlho nezaoberala, potom rozhodla, že nešlo ani o priestupok.

Podnikateľa Mariána K. zatkli v júni pre podozrenie z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Odvtedy je vo väzbe. Po troch mesiacoch si dal žiadosť o prepustenie, ale Najvyšší súd SR rozhodnutie, že tam má zostať, potvrdil. Neuspel ani so sťažnosťou na Ústavnom súde SR.

Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A. zatkla polícia pred týždňom vo štvrtok v Kolárove. Deň nato zatkla v Komárne aj Alenu Zs.

 

Premiér Peter Pellegrini medzi tým reagoval na utorkové (2.10.) vyhlásenie Smeru-SD, v ktorom jeho predseda Robert Fico povedal, že doterajšie výsledky vyšetrovania vraždy novinára a jeho snúbenice vylúčili verziu, že za dvojnásobnou úkladnou vraždou mala byť talianska mafia prepojená na Úrad vlády SR. "Nemáme informácie ako získať, ani ich nesmieme získať, ani nám nepatrí mať vedomosť o tom, čo sa v spise píše," uviedol Pellegrini. Fico podľa premiérových slov len pripomenul, že nikto už momentálne nepracuje ani v mediálnom prostredí s tým, že to bola mafia prepojená na úrad vlády. "Neberte to tak, že sú to nejaké informácie z vyšetrovacích spisov, ale je to vyjadrenie, v ktorom rázne strana odmietla, aby ju ktokoľvek v tomto štádiu opätovne spájal s nejakým trestným činom vraždy, pretože Smer-SD ani úrad vlády s tým nič nemá," dodal Pellegrini.

 

img

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona