Jeden z najväčších bojovníkov Gerard Mousasi odchádza z UFC!

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 15:20 • 2 min
Jeden z najväčších bojovníkov Gerard Mousasi odchádza z UFC!

BRATISLAVA - UFC pred pár dňami stratilo azda jedného z najlepších zápasníkov strednej váhy. Hovoríme o Gerardovi Mousasi, ktorý sa už dlhšiu dobu sťažoval na to, že vedenie UFC ho nedoceňuje vo finančných záležitostiach. Po jeho poslednom víťaznom zápase proti Chrisovi Weidmanovi sa z neho stal zápasník na voľnej nohe. Teraz sa rozhodol, že presedlá ku konkurenčnej, druhej najväčšej organizácií MMA na svete k Bellatoru FC. Holandský zápasník podpísal s organizáciou na 6 zápasov.

slovakia

left justify in out

"Už sa neviem dočkať kedy budem v novej organizácií šampiónom. Ak sa mi to podarí tak pôjdem o váhu vyššie a získam titul aj tam. Ale najprv je mojim cieľom pás v strednej váhe, " povedal Mousai . 

 

Gerard Mousasi má momentálne skóre 42 výhier, 6 prehier a 2 remízy. Jeho profesionálna kariéra trvá od roku 2003. Zápasil v každej väčšej organizácií ako napríklad Pride, Strikeforce, M-1 alebo Dream. V UFC bojuje od roku 2013 jeho skóre v tejto organizácií je 9 výhier a 3 prehry. V posledných 5 zápasoch sa mu podarilo vyhrať a navyše v štyroch s TKO. Porazil zápasníkov ako Ilir Latifi, Vitor Belfort, Uriah Santos, Dan Henderson alebo už spomínaného Chrisa Weidmana. V tabuľke najúspešnejších zápasníkov v strednej váhe v UFC mu patrí 4. miesto.

 

Mousasi nie je prvým a určite ani posledným zápasníkom ktorý prestúpil do stajne Scotta Cokera. Pred ním takto spravili: Wanderlei Silva, Chael Sonnen, Roy Nelson, Josh Kosheck, Matt Mitrione, Rayen Badder a Rory MacDonald.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona