Jeden z najpopulárnejších súčasných slovenských hercov Ľuboš Kostelný oslávi 35. narodeniny

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:21 • 2 min
Jeden z najpopulárnejších súčasných slovenských hercov Ľuboš Kostelný oslávi 35. narodeniny

BRATISLAVA - Jeden z najpopulárnejších a najznámejších súčasných slovenských hercov Ľuboš Kostelný v utorok oslávi 35. narodeniny.

slovakia

left justify in out

Narodil sa 5. júla 1981 v Martine. Už počas štúdia na základnej škole začal hrať v Divadle SNP (dnes Slovenské komorné divadlo) v Martine - v divadelnej hre Hrajme sa na Petra. Po prijatí na Konzervatórium v Bratislave, kde študoval hudobno-dramaticky odbor, si zahral Vincka vo filme Sokoliar Tomáš (2000), Emana v českom filme Rebelové (2001). Jeho ďalšia rola bola v slovenskom filme Martina Šulíka Krajinka a Slnečný štát.

 

Absolvoval úspešne štúdium herectva na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave. V roku 2003 sa stal členom činohry Slovenského národného divadla (SND). Zo SND odišiel v roku 2010, ale v roku 2012 sa stal opäť jeho členom. Naštudoval množstvo divadelných, televíznych a filmových úloh, pôsobí v rozhlase aj dabingu.

 

V snímke Juraja Nvotu Muzika (2007) si zahral Martina a za túto rolu bol ocenení národnou filmovou cenou Slnko v sieti za najlepší mužský herecky výkon. Ďalej si zahral aj vedľajšie úlohy v českom filme Taková normální rodinka (2008) a v slovenskom filme Kvety sakury (2008). Účinkoval napríklad v slovenskom sitcome Profesionáli, kde hral nadporučíka Františka Boborovského.

 

Spolu s herečkou Zuzanou Fialovou utrpel 24. januára 2011 zranenia pri samovražednom teroristickom útoku na moskovskom letisku Domodedovo (Rusko), v dôsledku ktorých obaja strávili istý čas v moskovskej nemocnici.

Od roku 2013 pôsobí aj ako pedagóg herectva na VŠMU v Bratislave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies