Jeden z najmocnejších balkánskych mafiánov dostal 40 rokov

NETKY.SK • 29 November 2013, 18:06 • 2 min
Jeden z najmocnejších balkánskych mafiánov dostal 40 rokov

SARAJEVO - Súd v bosnianskej metropole Sarajevo poslal známeho zločinca na 40 rokov do väzenia za početné zločiny vrátane pašovania drog či vraždy tehotnej ženy.

slovakia

left justify in out

Zijad Turkovič známy ako Zika je známym mafiánom a jeho zločinecká skupina patrila k najväčších v Bosne i na celom Balkáne. Jeho najbližší komplic dostal rovnaký trest, ďalšie tri osoby si vo väzení posedia od troch do 12 rokov. Turkovič sám seba prezentoval ako podnikateľa.

Zika okrem iného podľa súdu stál za vraždou 26-ročnej ženy v šiestom mesiac tehotenstva. V roku 2007 bol jeho gang zodpovedný za krádež 1,3 milióna eur zo sarajevského letiska. Spolu so svojou ženou žili v dome v hodnote pol milióna eur. Ten podľa jeho manželky zdedili po jeho otcovi, ktorý pracoval v Nemecku. Podľa jej slov žili predovšetkým z príjmov z sarajevského baru a diskotéky v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies