Jeden z najbohatších rapperov 50 Cent mal zaplatiť päťmiliónové odškodné, vyhlásil bankrot

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 07:53 • 2 min
Jeden z najbohatších rapperov 50 Cent mal zaplatiť päťmiliónové odškodné, vyhlásil bankrot

NEW YORK – Vyzerá to tak, že 50 Centove slávne „Zbohatni, alebo zdochni“ nabralo úplne iné rozmery.

slovakia

left justify in out

Americký denník Wall Street Journal informoval, že známy rapper 50 Cent požiadal o vyhlásenie bankrotu a ochranu pred veriteľmi. V žiadosti uvádza, že má dlhy v rozmedzí 10-50 miliónov dolárov.

 

Tieto správy sa objavili iba deň potom, čo podľa súdu musí vyplatiť 5 miliónov dolárov žene, ktorej sex kazetu s jej mužom zverejnil bez jej zvolenia na internete.

 

img

 

Štyridsaťročný interpret zverejnil linky na 13-minútovu erotickú nahrávku Lastonie Leviston a jej vtedajšieho partnera Mauricea Murrayho ešte v marci 2009 na svojej webstránke, pričom do nej pridal vlastný komentár. Právnik Philip Freidin, ktorý zastupuje Leviston, obvinil 50 Centa, že nahrávku použil v rámci sporu s rapperom Rickom Rossom. Ten má totiž s Leviston dcéru.Vo videu sa navážal do rappera Ricka Rossa, ktorý má s Levistonovou dieťa.

 

Nedávno bol Fifty časopisom Forbes vyhlásený štvrtého najbohatšieho muža hip-hopovej scény, s majetkom približne 155 miliónov dolárov.

 

Rapperovi ide pravdepodobne o to, že sa mu nechcú plaitť jeho dlhy. Peňazí má však pravdepodobne na rozdávanie.

 

 

 

50 Cent, vlastným menom Curtis James Jackson III., pôsobí na hudobnej scéne od roku 1997. Jeho prvým albumom mal byť Power Of The Dollar, ktorý obsahoval aj úspešný, ale kontroverzný singel How To Rob. Krátko po dokončení nahrávky však rappera deväťkrát postrelili, pričom niektoré projektily ho zasiahli aj do hrudníka a tváre. Po tomto incidente s ním predstavitelia Columbia Records zrušili zmluvu a nahrávka Power Of The Dollar preto nikdy oficiálne nevyšla. V roku 2002 vydal prostredníctvom nezávislého vydavateľstva Full Clip Records kompiláciu Guess Who's Back?, ktorá obsahovala aj niektoré skladby z nevydaného debutu. Táto kompilácia sa dostala do rúk Eminema, vďaka ktorému získal 50 Cent zmluvu s Interscope Records.

 

V roku 2003 vydal 50 Cent svoj oficiálny debut s názvom Get Rich Or Die Tryin', ktorý mu zabezpečil celosvetovú popularitu. Po tejto nahrávke nasledovali albumy The Massacre (2005), Curtis (2007), Before I Self Destruct (2009) a Animal Ambition (2014). Okrem toho je aj členom skupiny G-Unit, s ktorou vydal zatiaľ dva albumy. Ako herec sa predstavil napríklad aj v čiastočne autobiografickom filme Zbohatni alebo zdochni (2005) či snímkach Oprávnené vraždy (2008), Twelve (2010), Policajná mafia (2012), Plán úteku (2013) a Frajeri vo Vegas (2013). Je tiež autorom niekoľkých kníh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona