Jeden z mužov, ktorí na pražský hrad zavesili trenírky, tragicky zomrel

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 17:46 • 2 min
Jeden z mužov, ktorí na pražský hrad zavesili trenírky, tragicky zomrel

PRAHA - Jeden z členov českej umeleckej skupiny Ztohoven Filip Crhák, ktorý vyvesil na Pražskom hrade obrovské červené trenírky, v nedeľu zomrel.

slovakia

left justify in out

Mesiac po nehode na motocykli ho zabila embólia. O jeho úmrtí informovala na Facebooku skupina Ztohoven, napísal dnes spravodajský portál Novinky.cz.

 

"Stalo sa to v nedeľu v nemocnici v Beroune v dôsledku nehody, ktorú mal pred mesiacom. Zomrel na embóliu (náhle upchatie cievy)," potvrdil správu Novinkám.cz hovorca recesistickej skupiny Petr Žílka. Ľudia vyjadrujú sústrasť skupine Ztohoven aj na jej profile na Facebooku.

 

 

Crhák spolu s Davidom Honsom a Matějom Hájkom vyliezli v septembri 2015 na Pražský hrad, kde zvesili prezidentskú štandardu a namiesto nej zavesili červené trenírky. Za tento čin boli postavení pred súd, a to viackrát.

 

Naposledy im tento rok v apríli sudkyňa Obvodného súdu pre Prahu 1 udelila podmienečné tresty odňatia slobody. Muži mali tiež zaplatiť škodu vo výške 63.544 českých korún (2423 eur). Členovia skupiny sa však proti verdiktu odvolali, preto ešte nie je právoplatný. Prípadom sa má zaoberať Mestský súd v Prahe, doplnil informácie portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies