Jeden z člnov pri raftovaní členov EK na Divokej vode sa prevrátil

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 20:08 • 2 min
Jeden z člnov pri raftovaní členov EK na Divokej vode sa prevrátil

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan predstavil dnes zástupcom Európskej komisie (EK) Areál vodných športov v Čunove.

slovakia

left justify in out

"Chceli sme kolegom z EK predstaviť náš umelý kanál, ktorý je považovaný za jeden z najlepších na svete a umožňuje úspešným slovenským reprezentantom vo vodných športoch profesionálnu prípravu na svetové podujatia," povedal minister Plavčan pre TASR. Spolu s niekoľkonásobným olympijským medailistom vo vodnom slalome Michalom Martikánom si záujemcovia vyskúšali aj rafting na Divokej vode. Jeden zo štyroch člnov sa pritom prevrátil, keď narazil do raftu, v ktorom sedel aj minister.

 

"Nezľakol som sa, som dobre trénovaný. Naopak, pomáhali sme vytiahnuť jedného stroskotanca," uviedol Plavčan a doplnil, že myšlienka vyskúšať si rafting práve počas predsedníctva Slovenskej republiky v Rade EÚ mala demonštrovať význam športu pre deti i mladých ľudí. "Je tu dôležitá konferencia, ktorá hovorí o vzdelávaní v športe a o vzdelávaní prostredníctvom športu a jednou zo základných tém slovenského predsedníctva je talent a jeho odhaľovanie, takže keď talent, tak aj športový talent. A preto treba deti a mladých ľudí pritiahnuť k športovaniu," dodal Plavčan. Medzi tými, ktorí dnes dali prednosť raftovaniu pred prehliadkou Meulensteel Art Museum Danubiana, boli aj dvaja významní funkcionári EK, ktorí majú podľa Plavčana tiež radi adrenalínový šport. Mená minister neuviedol, v prevrátenom člne však neboli.

 

Počas polročného predsedníctva čaká na členov EK ešte jedno športové podujatie, ktorého sa budú môcť zúčastniť v tričkách športových pretekárov. "V septembri bude Týždeň športu v Košiciach a tam si spolu s kolegami aj zabeháme," prezradil Plavčan.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies