Jeden mŕtvy a šesť zranených po útoku muža s nožom

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 07:30 • 2 min
Jeden mŕtvy a šesť zranených po útoku muža s nožom

HAMBURG - Jedna osoba prišla v piatok o život a šesť ďalších utrpelo zranenia po tom, ako muž napadol s kuchynským nožom niekoľko ľudí v supermarkete v Hamburgu, informovala nemecká polícia. Niektorí sú zranení vážne a odviezli ich do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Muž vstúpil do supermarketu vo štvrti Barmbek a začal útočiť na náhodných okolostojacich, pričom 50-ročného Nemca zabil. Páchateľ utrpel ľahké poranenia, keď ho ľudia premohli a odovzdali polícii. Podľa nej ide o 26-ročného rodáka zo Spojených arabských emirátov, aj keď jeho štátnu príslušnosť zatiaľ neidentifikovali.

 

Podozrivý je "očividne cudzinec, ktorý mal opustiť krajinu," uviedol major Olaf Scholz. Úrady ho však nemohli vyhostiť, pretože nemal potrebné dokumenty pre deportáciu. "Čo ma ešte viac hnevá je, že podozrivý by mal byť niekým, kto požaduje ochranu v Nemecku a potom obráti svoju nenávisť na nás," dodal Scholz.

 

Očitý svedok povedal pre agentúru DPA, že útočník opakovane kričal "Allahu Akbar" (v arabčine Boh je veľký), keď držal nôž.

Noviny Tagesspiegel s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje informovali, že útočník je nemeckým úradom známy ako islamista. Do Nemecka mal prísť ako utečenec a v Hamburgu vykonával "jednoduché zamestnanie". Pri útoku bol podľa správy oblečený "nábožensky".

 

V súvislosti s možnými motívom tohto činu polícia uviedla len to, že vyšetrovanie prebieha vo všetkých smeroch. Nič však nenasvedčuje tomu, že by sa na útoku podieľali ďalšie osoby.

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona