Jedálny lístok z posledného obeda na Titanicu vydražili za 78.900 eur

NETKY.SK • 2 Október 2015, 08:09 • 2 min
Jedálny lístok z posledného obeda na Titanicu vydražili za 78.900 eur

NEW YORK - Menu z posledného obeda podávaného pasažierom prvej triedy počas tragickej plavby luxusného zaoceánskeho parníka Titanic vydražili v on-line aukcii za 78.900 eur. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jedálny lístok ponúkaný aukčným domom Lion Heart Autographs získal súkromný zberateľ. Vzácny dokument, z ktorého existujú najviac štyri exempláre na svete, pochádza z niekdajšieho vlastníctva jedného zo zachránených pasažierov.


Menu s dátumom 14. apríl 1912 a logom britskej spoločnosti White Star Line obsahuje ponuku pečenej baraniny, solenej hovädziny, zemiakovej kaše, zemiakových hranolčekov či plnených pečených zemiakov, rýb, šunky, pudingu s karamelovou polevou, múčnikov a syrov.


Podľa aukčného domu lístok zachránil jeden z cestujúcich, ktorý unikol na člne určenom pre bohatú klientelu parníka. Titanic klesol na dno Atlantického oceánu 15. apríla 1912 počas svojej debutovej plavby zo Southamptonu do New Yorku.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies