Jeb Bush vyzýva republikánov, aby sa nezameriavali len na kritiku Obamu

NETKY.SK • 2 December 2014, 08:01 • 2 min
Jeb Bush vyzýva republikánov, aby sa nezameriavali len na kritiku Obamu

WASHINGTON - Bývalý dvojnásobný guvernér amerického štátu Florida a potenciálny prezidentský kandidát Jeb Bush v noci nadnes povedal, že republikáni by mali využiť svoju väčšinu v oboch komorách Kongresu na schvaľovanie zákonov, a nie len na odmietanie iniciatív demokratického prezidenta Baracka Obamu. Píše o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Republikáni musia ukázať, že nie sú len proti niečomu, ale vedia byť aj za niečo," povedal na konferencii usporiadanej denníkom Wall Street Journal bývalý dvojnásobný guvernér Floridy, ktorý zvažuje, či pred voľbami v roku 2016 nevstúpi do súboja o nomináciu Republikánskej strany na post amerického prezidenta. 
      

"Musíme ukázať, že vieme zodpovedne vládnuť," povedal Bush (61), poukazujúc na otázky, ako sú ropovod Keystone XL či prípadné zrušenie zákazu vývozu ropy zo Spojených štátov. Na margo imigračnej politiky USA Bush poznamenal, že by bolo treba vytvoriť systém, ktorý by sa v otázke prijímania nových prisťahovalcov riadil ekonomickými potrebami krajiny, a nie tým, či noví prisťahovalci už majú v USA nejakých príbuzných. "To je asi najľahšia cesta k sústavnému hospodárskemu rastu, ktorý tak zúfalo potrebujeme," zhrnul svoj postoj k otázke prisťahovalectva Bush. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies