Jeb Bush sa rozhodol podporiť prezidentského kandidáta Teda Cruza

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:06 • 2 min
Jeb Bush sa rozhodol podporiť prezidentského kandidáta Teda Cruza

WASHINGTON - Bývalý guvernér Floridy Jeb Bush sa rozhodol podporiť senátora Teda Cruza v boji o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany. Oznámil to server Politico, podľa ktorého Bush zverejní svoje vyhlásenie o podpore Cruza ešte dnes.

slovakia

left justify in out

"Ted je zásadový konzervatívec, ktorý názorne dokazuje schopnosť osloviť voličov a víťaziť v primárkach," uvádza sa v Bushovom vyhlásení, ktorého text získal server Politico. Oznámenie má oficiálne zverejniť kampaň Teda Cruza.

 

Podľa Bushových slov senátor Cruz predstavuje jasnú protiváhu k politickému "rozvratníctvu a vulgárnosti" dlhodobo najsilnejšieho republikánskeho kandidáta, kontroverzného miliardára Donalda Trumpa. Podľa servera Politico však Bushova podpora prichádza pre Cruza príliš neskoro.

 

V prípade, že sa nepodarí Trumpa odsunúť do úzadia, republikáni istotne nedokážu v prezidentských voľbách poraziť kandidáta demokratov a stratia šancu na zmenu "skrachovanej" politiky súčasného demokratického šéfa Bieleho domu Baracka Obamu, domnieva sa Bush.

 

Jeb Bush, ktorý má v najbližšej rodine dvoch bývalých prezidentov (otca i brata), spustil svoju prezidentskú kampaň vlani v júni s obrovskými očakávaniami a rýchlo sa mu podarilo získať značnú podporu sponzorov. Po krátkom čase sa však začal v prieskumoch verejnej mienky prepadávať za Trumpa a Cruza, ktorí sa snažili prezentovať ako alternatíva k politickému establishmentu. Z kampane Jeb Bush oficiálne odstúpil 20. februára po sérii neúspechov v úvodných republikánskych primárkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies