Jeb Bush odstúpil z boja o prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 21 Február 2016, 09:19 • 2 min
Jeb Bush odstúpil z boja o prezidentskú kandidatúru

WASHINGTON - Bývalý floridský guvernér Jeb Bush odstúpil z boja o kandidatúru na prezidenta USA.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v prejave prenášanom naživo americkými televíziami.

 

Brat bývalého dvojnásobného prezidenta George W. Busha predstúpil pred svojich fanúšikov v čase, keď bolo spočítaných 50 percent hlasov v republikánskych primárkach v Južnej Karolíne. Bush sa v tých chvíľach nachádzal iba na štvrtom mieste s 8 percentami hlasov.

 

Jasným lídrom hlasovania bol Donald Trump s takmer 33 percentami, za ním na úrovni 22 percent boli dvaja kandidáti Marco Rubio a Ted Cruz.

 

Bush so slzami v očiach vyhlásil, že je hrdý na svoju kampaň a na to, že pomohol zjednotiť krajinu a konzervatívnu politiku.

 

Bush spustil kampaň vlani v júni s obrovskými očakávaniami a následne sa mu rýchlo podarilo získať značnú podporu sponzorov. Po krátkom čase sa však začal v prieskumoch verejnej mienky prepadávať za Trumpa a Cruza, ktorí sa snažili prezentovať ako alternatíva k politickému establishmentu. Ten do veľkej miery symbolizoval práve Bush - ktorý má v najbližšej rodine dvoch bývalých prezidentov: otca i brata.

 

Po sklamaniach vo volebných zhromaždeniach v Iowe a primárkach v New Hampshire vkladal Bush nádej do primárok v Južnej Karolíne. Tam sa mu však nepodarilo prebojovať sa ani do prvej trojky. Podľa agentúry AP by po tomto sklamaní pravdepodobne čelil tlaku od republikánskej strany i sponzorov, aby sa z boja stiahol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies