Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave v rámci svetového turné Electronica

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 12:31 • 2 min
Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave v rámci svetového turné Electronica

BRATISLAVA - Francúzsky hudobník Jean-Michel Jarre vystúpi 9. novembra v Bratislave. Koncert v Slovnaft Aréne sa uskutoční v rámci svetového turné Electronica.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti Facebook o tom dnes informovala spoločnosť Publique. Šesťdesiatsedemročný priekopník elektronickej hudby pre fanúšikov a fanúšičky pripravil spektakulárnu šou, ktorá ponúkne nahrávky z aktuálneho dvojalbumu Electronica.

 

Prvú časť počinu s podnázvom The Time Machine vydal vlani. Jarre sa so šou plánuje najprv predstaviť na vybraných európskych festivaloch, v októbri sa potom vydá na turné po veľkých halách. Okrem Bratislavy sa pritom predstaví v Prahe (8. novembra), Budapešti (10. novembra) či vo Viedni (17. novembra). Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert sa začne v piatok 18. marca.


Jean-Michel André Jarre na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1972, keď debutoval albumom Deserted Palace. Preslávil sa však až o štyri roky neskôr treťou štúdiovkou Oxygene.

 

Odvtedy vydal ďalších jedenásť albumov, pričom druhú časť spomínaného dvojalbumu Electronica s podtitulom The Heart Of Noise uvedie na trh v máji. Budú na nej hosťovať napríklad Pet Shop Boys, Primal Scream, Hans Zimmer, The Orb či Cyndi Lauper. V roku 1997 sa po štvrtý raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo 3,5 milióna ľudí. Na jeho počesť tiež pomenovali asteroid 4422 Jarre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies