Jean Michel Jarre vystúpi na vedeckom festivale Bluedot

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 15:13 • 2 min
Jean Michel Jarre vystúpi na vedeckom festivale Bluedot

BRATISLAVA - Francúzsky hudobník Jean-Michel Jarre sa predstaví na prvom ročníku festivalu Bluedot, ktorý sa uskutoční od 22. do 24. júla v areáli britského observatória Jodrell Bank.

slovakia

left justify in out

Ďalšími headlinermi podujatia, ktorého program bude pozostávať aj z vedeckých prednášok, workshopov či filmových projekcií, budú anglická formácia Underworld a kanadský producent, dídžej a spevák Caribou. Okrem nich vystúpia napríklad aj Everything Everything, Mercury Rev či Public Service Broadcasting.

 


Šesťdesiatsedemročný Jean-Michel André Jarre je priekopníkom elektronickej hudby a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1972, keď debutoval albumom Deserted Palace. Preslávil sa však až o štyri roky neskôr treťou štúdiovkou Oxygene. Odvtedy vydal ďalších jedenásť albumov, pričom začiatkom mája uvedie na trh novinku Electronica 2: The Heart Of Noise. Na nej budú hosťovať napríklad Pet Shop Boys, Primal Scream, Hans Zimmer, The Orb či Cyndi Lauper. V roku 1997 sa po štvrtý raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo 3,5 milióna ľudí. Na jeho počesť tiež pomenovali asteroid 4422 Jarre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies