Je Vám teplo? Príjemné ochladenie v tropických horúčavách poskytujú jaskyne

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:37 • 2 min
Je Vám teplo? Príjemné ochladenie v tropických horúčavách poskytujú jaskyne

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hoci sprístupnené jaskyne poskytujú v tropických horúčavách veľmi príjemné schladenie, nevplýva to podľa oficiálnych štatistických ukazovateľov priamoúmerne na nárast počtu návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Práve naopak, viac ich zvykne objavovať podzemné krásy v daždivom počasí. "Na prvý pohľad je to možno pre niekoho paradoxné zistenie, ale je to naozaj tak. Turisti uprednostňujú v lete pobyt pri vode a v horách. Vyššiu návštevnosť jaskýň zaznamenávame v prípade nepriaznivého počasia," uviedla pre TASR Ľubica Nudzíková zo Správy slovenských jaskýň so sídlom v Liptovskom Mikuláši.

 

Logickým zdôvodnením podľa nej je, že návšteva jaskyne je spravidla spestrením dovolenky alebo súčasťou náhradného programu. "V júli sme zaznamenali mierny nárast návštevnosti v porovnaní s minulým rokom. Prvé augustové dni sú z tohto pohľadu zatiaľ o čosi slabšie," skonštatovala Nudzíková.

 

"Aj touto cestou pozývame na návštevu nádherných slovenských jaskýň. Navyše, v čase vysokých teplôt sa v nich dá aj dokonale osviežiť," dodala s tým, že tropické horúčavy nemajú negatívny vplyv na jaskynné priestory. Je v nich stabilná teplota a dokázateľne majú unikátnu schopnosť vlastnej regenerácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies