Je to už 50 rokov od prvého letu na Mesiac

NETKY.SK • 20 December 2018, 16:55 • 2 min
Je to už 50 rokov od prvého letu na Mesiac

BRATISLAVA - NASA poslala po prvýkrát svoju raketu do vesmíru takto pred Vianocami presne pred 50. rokmi. Misia Apollo 8 z roku 1968 sa považuje zatiaľ za najriskantnejšiu misiu spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Pozrieť sa späť na okamih, keď celé ľudstvo zatajovalo dych a pozerať sa po prvýkrát v histórii na odvrátenú stranu Mesiaca muselo byť niečo neskutočné.

Počítač s najmodernejšou technológiou svojej doby, menšou ako sú súčasné kalkulačky, pomohol vyslať 3 kozmonautov do vesmíru. Spustenie programu Apollo 8 sa stalo jedným z najúžasnejších okamihov ľudstva, keď sa technológia použila na spojenie miliárd ľudí a bola výsledkom spoločnej vízie.

 

 

Štart Apolla 8 pred 50-timi rokmi

 

Farebný obraz Zeme pôvodne ani nemal vzniknúť. veliteľ misie Frank Borman poznamenal, aby sa zbytočne nerobilo veľa fotiek, lebo batérie sú obmedzené. Záber sa ale spravil a napokon z toho vzišla najznámejši fotka Zeme z povrchu Mesiaca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa 𝔸ℕ𝕂𝕀𝕋 𝕍𝔼ℝ𝕄𝔸 ☄️ (@makingimpact),

  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies