Je to oficiálne: Penta prevzala kontrolu nad nemocnicami v Dunajskej Strede a Galante

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 15:08 • 2 min
Je to oficiálne: Penta prevzala kontrolu nad nemocnicami v Dunajskej Strede a Galante

BRATISLAVA - Skupina Penta získala ďalšie dve nemocnice. Protimonopolný úrad (PMÚ) schválil, aby prevzala kontrolu nad nemocnicami v Dunajskej Strede a Galante.

slovakia

left justify in out

Do skupiny Penta patrí spoločnosť Svet zdravia, ktorá sa o nemocnice uchádzala. Predaj kontrolného balíka akcií nemocníc schválilo v marci Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja.
      

"Úrad sa orientoval len na zdravotnícky sektor a zohľadnil aj skutočnosť, že skupina vykonáva kontrolu nad zdravotnou poisťovňou Dôvera," informovala TASR hovorkyňa úradu Andrea Wilhelmová.
      

PMÚ bližšie skúmal možné prekrytie aktivít účastníkov koncentrácie v oblasti ústavnej a ambulantnej zdravotnej starostlivosti, lekárenskej starostlivosti, dopravnej zdravotnej starostlivosti či v oblasti služieb spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek.
      

Možné prekrytie konštatoval PMÚ len v oblasti ambulantnej zdravotnej starostlivosti. "V rámci tejto starostlivosti poskytovanej poliklinikami nemocníc existuje len niekoľko málo odborností a okresov, kde bude mať Penta významné postavenie. Úrad pritom zobral do úvahy aj kontrolu Penty nad zdravotnou poisťovňou Dôvera," uvádza úrad v stanovisku. Vo zvyšných oblastiach sa aktivity účastníkov koncentrácie podľa PMÚ významne neprekrývajú.
      

Svet zdravia doteraz spravoval 12 všeobecných nemocníc v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a Trenčianskom kraji a je najväčšou sieťou ústavných zdravotníckych zariadení na Slovensku. V roku 2014 spoločnosť dosiahla obrat 125 miliónov eur. Plánované investície do ďalšej modernizácie nemocničných budov, rekonštrukcie operačných sál a do oddelení, ako aj do nákupu prístrojového vybavenia a informačnej techniky, dosiahnu v roku 2015 takmer 17,4 milióna eur. Koncom marca 2015 Svet zdravia začal s výstavbou nemocnice novej generácie v Michalovciach. Po integrácii nemocníc v Galante a Dunajskej Strede bude Svet zdravia obsluhovať spádovú oblasť pre takmer milión obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies