Je to oficiálne: Najznámejšia MMA organizácia UFC je predaná!

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 13:25 • 2 min
Je to oficiálne: Najznámejšia MMA organizácia UFC je predaná!

LAS VEGAS - To, čo Dana White stále popieral sa teraz stalo skutočnosťou. Oznámili to na oficiálnej tlačovke.

slovakia

left justify in out

UFC odkúpilo William Morris Endeavor-International Managment Group(WME-IMG) od Zuffa Llc. WME-IMG je agentúra ktorá sa zaoberá hercami, hudobníkmi a športovcami. Ich klientkou je napríklad aj MMA superstar Ronda Rousey. Popri WME-IMG sú hlavnými investormi ešte Silver Lake Partners, KKR a MSD Capital/MSD Partners.

Na tlačovke sa nehovorilo o predajnej cene, ale podľa neoficiálnych zdrojov UFC predali za 4 miliardy dolárov. Zuffa Llc kúpila spoločnosť v roku 2001 za 2 milióny dolárov od Semaphore Entertainment Group. Pre bývalých majiteľov to bol výnosný obchod.

 

Po predaji z hlavných pozícií odchádzajú Lorenzo a Frank Fertitta, v úzadí však ich mená budú naďalej figurovať nakoľko si nechali menšinový podiel v organizácií. Pozícia Dana Whitea sa nemení ostáva prezidentom UFC.

 

Novými COE sa stáli Ari Emanuel a Patrik Whitesell .

 

Mimochodom túto výmenu vedenia si fanúšikovia možno ani nevšimnú, jediná zmena bude asi iba iné logo na začiatkoch galavečerov.

 

Minulotýždňové podujatia sa ale UFC vydarili. Podľa predbežných správ má organizácia za sebou najvydarenejší týždeň vo svojej histórií. Za tri dni zorganizovali tri podujatia popri čom bolo tretie jubilejné UFC 200, ktoré prinieslo fanúšikom veľmi atraktívny fight card. Podľa všetkého prekonal doterajšie rekordy pay-per-view predplatení. Takže Zuffa Llc sa lúčila vo veľkom štýle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies