Je to oficiálne, ministerka Kalavská podá demisiu

NETKY.SK • 9 December 2019, 17:27 • 2 min
Je to oficiálne, ministerka Kalavská podá demisiu

BRATISLAVA - Po minulotýždňových nezhodách ministerky zdravotníctva SR a rozhodnutí Národnej rady (NR) SR sa šéfka rezortu napokon rozhodla, že zo svojho postu odstúpi.

slovakia

left justify in out

Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská sa rozhodla podať demisiu. Kancelária ministerky bude v tejto veci v utorok (10. 12.) kontaktovať prezidentský palác. 

 

img

 

Kalavská ponúkla svoju demisiu po tom, ako vláda v stredu (4. 12.) stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu. "Viete, veľa som nad tým, samozrejme, rozmýšľala. V stredu som mala chuť, stále má človek chuť odísť, pretože tak, ako sa správa niekto k svojmu ministrovi, ako sa správali ku mne, si myslím, že nie je adekvátne. Cítila som sa veľmi zle," komentovala. 

 

img

 

S Kalavskou sa vo štvrtok (5. 12.) stretol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Po rokovaní vyhlásil, že chce, aby Kalavská na ministerstve zotrvala a vyjadril jej plnú podporu. Predseda vlády veril, že ministerka svoj postoj prehodnotí.

 

img

 

Rozhodnutie stiahnuť reformu z parlamentu nepovažuje za Kalavskej neúspech. "Práve naopak, pani ministerku považujem za správnu osobu na správnom mieste," skonštatoval premiér s tým, že v rezorte urobila obrovské množstvo. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies