Je stále presvedčený, že útok na Hedvigu Malinovú je vymyslený

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:25 • 2 min
Je stále presvedčený, že útok na Hedvigu Malinovú je vymyslený

Je stále presvedčený, že útok na Hedvigu Malinovú je vymyslený

slovakia

left justify in out

img

Odchádzajúci minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) je stále presvedčený, že útok na Hedvigu Žáková-Malinovú je vymyslená vec, ktorá sa nestala. "Som presvedčený, že tá situácia sa nestala, čomu nasvedčujú všetky dôkazy. Žiaden z hlavných dôkazov nebol spochybnený," uviedol po dnešnom poslednom rokovaní terajšieho kabinetu. Poznamenal, že polícia s týmto prípadom nemá už tri a pol roka nič spoločné a rieši ho Generálna prokuratúra SR.
      Dosluhujúci šéf rezortu nepovažuje za chybu, že informoval o Hedviginom prípade, za čo sa na neho vzniesla kritika z rôznych strán. Kaliňák 12. septembra 2006 na tlačovej konferencii informoval, že útok na študentku sa podľa polície nikdy nestal. Vyšetrovateľ preto zastavil trestné stíhanie neznámych páchateľov. Ako poznamenal Kaliňák, zorganizovanie tlačovej konferencie nepovažuje za chybu, keďže bol vtedy bol pod veľkým tlakom a reagoval tak na požiadavku parlamentného výboru a zahraničných aktivistov, aby zaujal stanovisko.
      Celá kauza sa začala v roku 2006, keď vtedajšia vysokoškoláčka oznámila polícii, že ju cestou do školy v Nitre napadli dvaja skíni. Polícia ešte v tom roku zastavila vo veci trestné stíhanie s tým, že skutok sa nestal. Voči Hedvige Žákovej-Malinovej teraz justičné orgány vedú vyšetrovanie vo veci krivej výpovede z dôvodu, že celý útok si iba sama vymyslela.


Zdroj: TASR

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona