Je Slovensko pripravené na ebolu?!

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:56 • 2 min
Je Slovensko pripravené na ebolu?!

BRATISLAVA - Čítajú a počujú o nej v médiách, no informácií o tom, ako sú obyvatelia Slovenska chránení pred ebolou a aké bezpečnostné opatrenia sa u nás v tomto smere prijali, je podľa niektorých ľudí pomenej.

slovakia

left justify in out

Preto sa pýtajú: "Vedeli by sme zachytiť ebolu tak, aby sa nerozšírila medzi ďalších ľudí?". Denník Pravda dostal do redakcie list, v ktorom ho čitateľka žiada o viac informácií o smrteľnom víruse. Rovnako aj lekár zo stredného Slovenska, ktorému do ambulancie prišiel spotený muž, ktorý sa práve vrátil z Afriky. Nikde na letisku ho nekontrolovali, a keďže ochorenie môže prepuknúť aj neskôr, šírenie nákazy by sa tak mohlo vymknúť kontrole.

 

Denník sa preto rozhodol zistiť, ako sme na ebolu pripravení. Prvou nárazníkovou zónou sú slovenské letiská. Slovensko zatiaľ neplánuje na letiskách špeciálne kontrolovať ľudí prichádzajúcich z Afriky. Slovenské ministerstvo zdravotníctva pripravuje opatrenia proti šíreniu eboly na našom území. Denníkom oslovení obyvatelia Slovenska sa okrem nedostatku informácií o ebole obávajú aj pripravenosti regionálnych nemocníc na toto ochorenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies