Je rozhodnuté, v New Yorku povolia profesionálne MMA

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:12 • 2 min
Je rozhodnuté, v New Yorku povolia profesionálne MMA

NEW YORK - Minulý týždeň na mestskom zasadaní v New Yorku rozhodlo zastupiteľstvo, že konečne zlegalizuje profesionálne zápasy v MMA. Za legalizáciu bolo 113 poslancov a proti hlasovalo 25. Teraz sa prípad dostáva na stôl senátora Andrewa Cuomoa, ktorý o tom bude ďalej rozhodovať.

slovakia

left justify in out

No on pred zasadaním tvrdil, že ak to schváli zastupiteľstvo on s tým problém nebude mať a podpíše to tiež. Po týchto krokoch sa bude čakať ešte na prácu Newyorskej atletickej komisie, ktorá má 120 dní na vytvorenie legislatívy pre tento šport. Ak pôjde všetko podľa plánov tak by UFC chcelo svoje prvé gala zorganizovať už v novembri. Podľa vyjadrení vedenia by galavečer chceli zorganizovať v Madison Square Garden. Ozvala sa aj organizácia Bellator FC, ktorá si rezervovala Barclays Center.

 

K legalizácií nedošlo vôbec ľahko, tých 25 poslancov čo boli proti vytiahli celkom zaujímavé fakty prečo nechcú aby v ich meste zápasili v oktagone. Do svojich príhovorov plietli úplne nezmyselné veci ako napríklad pedofíliu, gay porno, rodinné násilie. Pre fanúšikov a odborníkov nepochopiteľné veci.

 

Profesionálne zápasy MMA zakázali v New Yorku v roku 1997. UFC tu mohli fanúšikovia vidieť naposledy v roku 1995. Od tej doby boli organizované v New Yorku iba amatérske súťaže bez akejkoľvek kontroly. Viackrát sa stalo, že sa na turnaj dostali zápasníci ktorý boli HIV pozitívny.

 

Vedenie UFC sa snažilo o zlegalizovanie už 8 rokov. Ľady sa pohli až minulý rok, kedy zatkli Sheldona Silvera zo zastupiteľstva, ktorý bol najväčším odporcom MMA. Po jeho zatknutí si UFC tak verilo, že odvtedy už dvakrát rezervovalo Madison Square Garden, ale zatiaľ im to nevyšlo. Teraz by to ale už malo byť v poriadku. Vedeniu UFC sa vyjadrilo, že v nasledujúcich troch rokoch by tam chceli zorganizovať ročne minimálne štyri galavečeri.

 

Fanúšikovia sa teda môžu tešiť, prvý galavečer by mal byť už tento rok v novembri a hneď ďalší v decembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona