Je rozhodnuté, UBER bude podliehať reguláciám podobne ako ostatné taxislužby

NETKY.SK • 20 December 2017, 12:29 • 2 min
Je rozhodnuté, UBER bude podliehať reguláciám podobne ako ostatné taxislužby

BRATISLAVA - Európsky súdny dvor rozhodol, že členské štáty Európskej únie (EÚ) môžu regulovať spoločnosť Uber podobne ako taxislužby.

slovakia

left justify in out

Súd uviedol, že Uber nemôže požadovať slobody, ktoré EÚ poskytuje digitálnym službám. Namiesto toho spadá jeho podnikanie do oblasti dopravy, ktorá sa riadi vnútroštátnymi právnymi predpismi jednotlivých krajín bloku.

 

Na službu poskytovanú spoločnosťou Uber, ktorá spája jednotlivcov s neprofesionálnym vodičmi, sa vzťahujú pravidlá o podnikaní v oblasti dopravy, uviedol Európsky súdny dvor. Členské štáty môžu preto regulovať podmienky pre poskytovanie tejto služby.

 

To znamená, že krajiny EÚ môžu od vodičov Uberu požadovať licencie a oprávnenia, ako je to napríklad pri taxislužbách. Ide pritom o veľmi problematickú otázku. Niektoré vlády v EÚ použili práve takéto požiadavky v minulosti v snahe zastaviť zdieľanie jazdy pomocou aplikácie Uber.

 

"Vo väčšine krajín EÚ už dnes fungujeme v súlade s legislatívou v oblasti prepravy, takže toto rozhodnutie nič nezmení. Milióny Európanov však stále nemôžu používať aplikácie ako je naša. Ako potvrdil náš nový generálny riaditeľ, služby ako je Uber je vhodné regulovať, a preto budeme aj naďalej pokračovať v dialógu naprieč európskymi mestami. V tomto prístupe budeme pokračovať, aby bol spoľahlivý odvoz na jedno kliknutie dostupný naozaj každému," reaguje na rozhodnutie spoločnosť UBER.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies