Je rozhodnuté! Trump vyšle americkú armádu na hranicu s Mexikom

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 07:04 • 2 min
Je rozhodnuté! Trump vyšle americkú armádu na hranicu s Mexikom

WASHINGTON – Americký prezident Donald Trump v priebehu včerajšieho dňa podpísal nariadenie o vyslaní Národnej gardy na americko-mexickú hranicu.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zabrániť ilegálnej migrácii a minimalizovať prechod Mexičanov na územie USA bez povolení. "Situácia na hranici dosiahla krízový bod," uviedol Trump podľa agentúry AP. Ministerstvo obrany tak bude musieť zabezpečiť ochranu južnej hranice USA tak, aby sa zabránilo pašovaniu drog a prílevu utečencov.

 

Trump uviedol, že je to nevyhnutné pre zachovanie bezpečnosti USA a suverenitou samotných Američanov. Preto je nevyhnutné konať. Podobné kroky podnikla aj bývalá hlava Spojených štátov amerických, administratíva Baraca Obamu či Georgea Busha ako aj iní americkí exprezidenti.

 

V roku 2006 pomáhalo približne 6000 príslušníkov Národnej gardy pohraničnej stráži, ktorá vtedy posilňovala svoje rady. Počas nasledujúceho roka počet nasadených gardistov poklesol približne o polovicu.

 

Armáda bude na hranici hliadkovať dovtedy, pokým nebude stáť múr, ako Trump sľúbil svojim voličom ešte pred voľbami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona