Je rozhodnuté! Slováci v osemfinále proti Nemcom alebo Chorvátom

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 13:14 • 2 min
Je rozhodnuté! Slováci v osemfinále proti Nemcom alebo Chorvátom

PARÍŽ - Slovenskí futbaloví reprezentanti definitívne sú v osemfinále na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Zverencom trénera Jána Kozáka dali istotu utorkové večerné výsledky záverečných stretnutí základnej C-skupiny. Nemci v parížskom Parku princov zvíťazili nad Severnými Írmi 1:0, Poliaci v Marseille zdolali Ukrajincov rovnakým výsledkom. Po týchto rezultátoch je zrejmé, že Slováci, ktorí obsadili so štyrmi bodmi v konečnej tabuľke B-skupiny tretiu priečku, už nemôžu klesnúť mimo postupové pozície. Ako je známe, okrem dvoch najlepších mužstiev z každej zo šiestich skupín preniknú do osemfinále aj štyria najlepší z tretích miest. V príslušnej tabuľke "tretích" už pod Slovákmi figurujú Albánci (A-skupina), Severní Íri (C-skupina) aj Turci (D-skupina). V rámci základnej fázy šampionátu sú na programe ešte zostávajúce duely v E a F-skupine (streda o 18.00 a 21.00).

Súperom "sokolov" v osemfinále bude víťaz C-skupiny (Nemecko) alebo víťaz D-skupiny (Chorvátsko). Viac pravdepodobný je variant nedeľňajšieho zápasu v Lille s úradujúcimi majstrami sveta Nemcami (18.00). Slováci nastúpia proti Chorvátom len v prípade, že napokon úspešnými mužstvami z tretích priečok budú práve tímy z A, B, C a D-skupiny, táto eventualita je po utorku aktuálna. Či budú Slováci hrať v Lens alebo v Lille, to sa nedozvedia skôr než v stredu po dueloch F-skupiny (oba o 18.00 h).

"Šli sme do Francúzska s cieľom postúpiť zo skupiny, dnes sa to stalo realitou, tešíme sa. Sme radi, že sa nám to podarilo dosiahnuť a naplniť aj očakávania verejnosti," povedal vo Vichy bezprostredne po postupe do osemfinále asistent trénera SR Štefan Tarkovič a doplnil: "Nepostúpiť so štyrmi bodmi bolo naozaj len v teoretickej rovine. Už včera, keď sme získali bod proti Anglicku, sme si boli istí, že postup musí padnúť. Mne teda odľahlo už včera. Hráči sú tiež radi, že sme splnili to, čo sme si predsavzali. Počkáme si na súpera a podľa toho sa budeme pripravovať. Vzhľadom na to, že sme s Nemcami hrali v príprave a produkujú určitý spôsob hry, pre mňa osobne je to prijateľnejší protivník."

Tabuľka tímov z tretích priečok základných skupín po utorkových zápasoch na ME vo Francúzsku:
1. SLOVENSKO 3 1 1 1 3:3 4 *
2. Severné Írsko 3 1 0 2 2:2 3 *
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3 *
4. Albánsko 3 1 0 2 1:3 3 *
----------------------------------------------
5. Portugalsko 2 0 2 0 1:1 2
6. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1

* Bilancia mužstiev označených hviezdičkou je definitívna.

Pozn.: kritériami sú postupne počet získaných bodov (1.), rozdiel strelených a inkasovaných gólov (2.), vyšší počet strelených gólov (3.), poradie v disciplinárnom rebríčku ME - čo najmenej bodov za inkasované žlté a červené karty (4.) a poradie v rebríčku koeficientov národných mužstiev UEFA (5.).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona