Je Ripple pripravené prerušiť nadvládu Bitcoinu?

NETKY.SK • 22 September 2017, 15:17 • 2 min
Je Ripple pripravené prerušiť nadvládu Bitcoinu?

SAN FRANCISCO – Ak ste ešte nepočuli o Ripple (XRP), tak teraz je na to vhodný čas. Napriek tomu, že zatiaľ nie je kľúčovou digitálnou menou, Ripple má obrovský potenciál a môže čoskoro súperiť s Bitcoinom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo presne je Ripple?


Ripple používa technológiu reťazca blokov a distribuovanú účtovnú knihu. Je to celosvetová zúčtovacia sieť. Aby sa mohol vykonať prevod, tak sa musí zaplatiť poplatok v XRP, čo je mena tejto siete, s ktorou sa obchoduje aj na burzách s kryptomenami.

Ripple poskytuje dokonalé prevody peňazí po celom svete pomocou technológie blockchain. Tento systém už prevzalo viacero bánk vrátane španielskej BBVA, Royal Bank of Canada, Bank of America a Standard Chartered. Rozruch okolo Ripple naznačuje, že by mohlo mať v sebe potenciál vyvolať revolúciu v sektore finančných služieb.

 

img

 

V súčasnosti sa Ripple považuje za tretiu najpopulárnejšiu kryptomenu po Bitcoine a Ethereu. Aktuálna trhová kapitalizácia tejto meny je 6,5 miliardy dolárov, zatiaľ čo na začiatku tohto roka to bolo len necelých 250 miliónov USD. V čase písania tohto článku (22.09.2017 14:15) sa XRP obchoduje na úrovni 0,170 USD.

 

Stabilita a spoľahlivosť

Ripple sa vyhýba veľkým výkyvom, aké si môžeme všimnúť pri iných kryptomenách keď sa okolo nich vytvára hystéria. Táto mena je stabilná a spoľahlivá, má obraty a svojich klientov, čo sú hlavné aspekty silnej pozície na trhu.

 

img

 

Ripple sa stáva spoľahlivou organizáciou s jasnými cieľmi a prioritami. Od začiatku svojho vzniku sa sústredil na správnych klientov, vybudoval tie správne siete a pre bankový sektor poskytol pridanú hodnotu. V Ripple sa skrýva veľký potenciál a v porovnaní s ostatnými menami má na trhu jedinečnú pozíciu.

Táto digitálna mena a jej sieť prináša revolúciu, keďže posúva starý štýl bankovníctva do novej éry technológie blockchain. Je v dobrej pozícii pre spoluprácu s bankami a môže sa rozšíriť aj na iné produkty alebo služby. Tieto partnerstvá umožnia Ripple pokračovať v rozširovaní a zvyšovaní svojej hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona