Je nepochopiteľné, prečo turecká polícia zadržala kamión zo Slovenska

NETKY.SK • 29 December 2010, 11:43 • 2 min
Je nepochopiteľné, prečo turecká polícia zadržala kamión zo Slovenska

Je nepochopiteľné, prečo turecká polícia zadržala kamión zo Slovenska

slovakia

left justify in out

Je nepochopiteľné, prečo turecká polícia v rozpore s dohodnutým postupom zadržala kamión zo Slovenska aj s vodičom. Nielenže tým zmarila zámer celej akcie, ale hrubo porušila práva vodiča a majiteľa prepravnej spoločnosti. Uviedol to za ministerstvo vnútra jeho hovorca Gábor Grendel
      "Podľa dohody mala (turecká polícia - pozn. TASR) dosledovať transport tak, aby bolo možné identifikovať objednávateľov a výrobcov drog, ktorí chceli pomocou prepravovanej látky vyrobiť heroín a zásobovať ním Slovensko a západnú Európu," povedal Grendel.
      Ministerstvo vnútra podľa neho prijalo informáciu o zmarení dlhodobo pripravovanej medzinárodnej akcie proti zahraničnej drogovej mafii s rozhorčením. Na objasnení nelegálneho transportu látky na výrobu heroínu spolupracovali policajné orgány Slovenska, Maďarska, Bulharska, Rumunska a Turecka. "To všetko pod dozorom nielen slovenského Úradu špeciálnej prokuratúry ale aj Európskej jednotky pre justičnú spoluprácu (EUROJUST)," povedal Grendel.
      Na základe žiadosti o medzinárodnú právnu pomoc justičné orgány spomínaných štátov podľa hovorcu súhlasili so zabezpečením takzvanej "kontrolovanej dodávky" zo Slovenska do Turecka. "Jej cieľom bolo odhalenie osôb, ktorým bol tovar určený. Nešlo o žiadnu cvičnú policajnú akciu, ale o štandardný inštitút, ktorý využívajú policajné orgány po celom svete na objasnenie drogovej trestnej činnosti. Ak by sa v tom slovenská polícia neangažovala, nezamedzila by distribúcii drog a zločinecká skupina zo Slovenska by nimi mohla bez obáv obchodovať," vysvetlil Grendel. Minister vnútra SR Daniel Lipšic bude podľa neho žiadať vysvetlenie od svojho tureckého partnera.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies