Je jedným z dvoch najlepších futbalistov sveta, zmluva na viac ako pol miliardy preto nie je žiadnym prekvapením

NETKY.SK • 1 Február 2021, 21:29 • 2 min
Je jedným z dvoch najlepších futbalistov sveta, zmluva na viac ako pol miliardy preto nie je žiadnym prekvapením

BARCELONA - Súčasný kontrakt argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v španielskom klube FC Barcelona má hodnotu až 555 miliónov eur. Ako uviedol katalánsky denník El Mundo Deportivo, keď 33-ročný Messi v roku 2017 predĺžil kontrakt s "FCB", boli v ňom zakotvené fixné i variabilné zložky. Tie mohli každú sezónu dosiahnuť takmer 138 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Naj na svete 
Ako dodalo spomenuté periodikum, Messiho kontrakt je najdrahšia zmluva, akú kedy nejaký športovec mal. Počas doterajšej platnosti súčasného pracovného dokumentu si Messi zabezpečil už viac ako 510 miliónov eur.

 

img

 

Budúcnosť stále nejasná
Messi pôsobí v Barcelone takmer dve desaťročia, ale na konci minulého ročníka po debakli 2:8 s Bayernom Mníchov v Lige majstrov požiadal organizáciu z Camp Nou o ukončenie spolupráce.

 

Nakoniec v klube zotrval, no aktuálna zmluva mu platí iba do 30. júna 2021. Messi zatiaľ oficiálne neoznámil, či bude jeho futbalová budúcnosť ďalej spätá s Barcelonou alebo si dopraje zmenu a pôjde hrať niekde inde.

 

Španielske veľkokluby v dlhoch 

Tieto informácie prichádzajú v čase, keď sa Barcelona usiluje zvládnuť nahromadené ekonomické problémy, ktoré spôsobila pandémia koronavírusu v kombinácii s fungovaním pod vedením niekoľkých ostatných prezidentov klubu.

 

img

 

Jej najväčší rival v Španielsku Real Madrid na tom nie je tiež ružovo. jeho dlh síce ešte nepreskočil miliardu eur, no nie je ani malý.

 

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies