Je dôležité, že Juncker odmietol delenie štátov EÚ a ich občanov na dve kategórie

NETKY.SK • 13 September 2017, 15:48 • 2 min
Je dôležité, že Juncker odmietol delenie štátov EÚ a ich občanov na dve kategórie

BRATISLAVA – Predseda Mosta-Híd Béla Bugár považuje za dôležité, že predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker dnes jednoznačne odmietol delenie štátov EÚ a ich občanov na dve kategórie.

slovakia

left justify in out

Ako dnes povedal Bugár, týkalo sa to najmä témy rôznej kvality potravín a diskriminácie spotrebiteľov, na ktorú Slovensko upozornilo spolu s krajinami V4. Bugár tiež ocenil, že šéf komisie problémy pomenoval a žiadnym problémom či citlivým témam sa nevyhýbal.

Podpredsedníčka parlamentného výboru pre európske záležitosti Katarína Cséfalvayová za dôležitý odkaz považuje to, aby si politici v celej Európe, a teda aj na Slovensku naprieč politickým spektrom uvedomili dôležitosť blížiaceho sa obdobia, ktoré Juncker pomenoval ako „Window of opportunity/okno príležitosti“. „Zmeny v EÚ, formovanie jadra a naša schopnosť participovať na ich podobe, najviac do budúcnosti ovplyvnia rast životnej úrovne, bezpečnosť, ako aj ďalšie možnosti rozvoja Slovenska,“ povedala.

Európa má "kolektívnu zodpovednosť" za pomoc migrantom v Líbyi. Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker to v stredu uviedol v správe o stave Európskej únie (EÚ). Ako sa vyjadril na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu, EÚ musí v tejto otázke bližšie spolupracovať s Organizáciou Spojených národov, aby zabezpečila, že "škandalózna situácia" týkajúca sa podmienok migrantov v africkej krajine už nebude pokračovať".

V správe o stave únie sa tiež venoval kvalite potravín v strednej a východnej Európe, ktorá je v prípade rovnakých výrobkov v tamojších krajinách nižšia ako v iných členských štátoch. Takýto prístup je podľa Junckera neprijateľný a nelegálny a EÚ urobí viac, aby presadila kvalitné potraviny na celom svojom území.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies