Je čas ukázať charakter, tvrdí Vůjtek pred zápasom s Ruskom

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 12:35 • 2 min
Je čas ukázať charakter, tvrdí Vůjtek pred zápasom s Ruskom

HELSINKI - Slovenskí hokejisti nastúpia na nedeľňajší zápas na MS proti Rusku s cieľom zobrať favoritovi aspoň nejaké body a zlepšiť svoju situáciu v boji o štvrťfinále. Do súboja nemôžu zasiahnuť obrancovia Marek Ďaloga a Branislav Mezei, takže tréner Vladimír Vůjtek bude mať k dispozícii iba šesť bekov. Útoky nastúpia v rovnakom zložení ako v poslednom stretnutí s Rakúskom.

slovakia

left justify in out

Slováci majú po piatich zápasoch na konte sedem bodov a ak chcú pomýšľať na postup do štvrťfinále, musia nejaké nazbierať v posledných dvoch dueloch základnej skupiny. V nedeľu sa o to pokúsia proti obhajcom trofeje z Ruska. "Je najvyšší čas ukázať charakter. Je to jedna z posledných možností, aby sme sa dostali tam, kde sme chceli byť. Súper je ťažký, hrá veľmi dobre a má niekoľko hviezd. Rusi sú favoriti turnaja, sú si toho vedomí a dnes do toho dajú všetko. No my sa pokúsime uhrať nejaký bod," povedal hlavný tréner.

Slováci chcú predvádzať rovnaký hokej ako na vlaňajšom šampionáte, keď ich zdobila výborná defenzíva a rýchle protiútoky. "Nemôžeme s nimi hrať otvorený hokej. Musíme hrať zo zabezpečenej obrany a pokiaľ sa nám budú dariť brejky, tak by sme mohli mať šancu," povedal Vůjtek.

Kouč však v repríze vlaňajšieho finále MS nemôže počítať s dvojicou obrancov. Ďalogu vyradilo zranenie ramena a Mezei dostal trest za úder do hlavy a krku rakúskeho útočníka Davida Schullera. Proti Rusom si tak prvýkrát na týchto majstrovstvách zahrá aj Ivan Švarný. "V bránke bude Janus, budeme hrať na šesť bekov, pretože viac nás jednoducho nie je. Ďaloga nemôže a Mezei je suspendovaný. Útoky nastúpia tak ako naposledy," dodal Vůjtek.

Slováci nastúpia na stretnutie v modrých dresoch, Rusi si oblečú biele. Duel povedú nemecký rozhodca Daniel Piechaczek so Švajčiarom Brentom Reiberom, na čiarach im bude asistovať taktiež nemecko-švajčiarska dvojica Sirko Hunnius a Roger Arm.

Zostava SR: Janus - Sekera, Mihálik, Sersen, Švarný, Jurčina, Vydarený - Radivojevič, Surový, Kopecký - Miklík, Kukumberg, Záborský - Šatan, Ölvecký, L. Hudáček - Haščák, Bližňák, Daňo - Bartek

Predpokladaná zostava Ruska: Varlamov (Bryzgalov) – Nikulin, Birjukov, Ťutin, Medvedev, Denisov, Belov, Riasenskij – Radulov, Lokťonov, Kovaľčuk – Perežogin, Anisimov, Popov – Moziakin, Tereščenko, Petrov – Kokarev, Soin

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona