J.DUBOVCOVÁ: O Paludovi budeme hovoriť na poslaneckom klube

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 06:58 • 2 min
J.DUBOVCOVÁ: O Paludovi budeme hovoriť na poslaneckom klube

J.DUBOVCOVÁ: O Paludovi budeme hovoriť na poslaneckom klube

slovakia

left justify in out

img

O novom kandidátovi strany Sloboda a Solidarita (SaS) na šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Petrovi Paludovi bude zajtra rokovať poslanecký klub SDKÚ-DS. Pre TASR to dnes potvrdila poslankyňa SDKÚ-DS Jana Dubovcová.
      Paludu ako nomináciu SaS dnes oficiálne predstavil koaličným lídrom predseda SaS Richard Sulík, neoficiálne sa toto meno spomína od 2. mája. "Zajtra máme normálne naplánovaný poslanecký klub, bude sa hovoriť o rozpočte, ale aj o všetkých aktuálnych témach. Predpokladám, že pri tejto príležitosti preberieme aj túto otázku," povedala Dubovcová. "Predseda SaS Richard Sulík informoval SDKÚ-DS o nominácii pána Paludu na post riaditeľa NBÚ. Stanovisko strany bude známe po zasadnutí poslaneckého klubu," doplnil Dubovcovú hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč.
      Ďalšie dve koaličné strany považujú Paludu za dobrého kandidáta, v pozitívnom zmysle sa vyjadrila aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). "My v KDH nemáme námietky voči kandidátovi SaS Petrovi Paludovi," povedal hovorca strany Matej Kováč s tým, že poznajú Paludove výsledky na Najvyššom súde. Podobne sa vyjadril aj poslanec Mosta - Híd Gábor Gál. "Hodnotíme ho ako veľmi dobrého kandidáta, ktorý môže byť do budúcnosti zárukou rozhodnutí dôležitých pre túto spoločnosť," povedal Gál.
      Predseda SaS potvrdil meno Paludu niektorým médiám po stretnutí koalície 2. mája, na ktorom sa ale o tejto otázke podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) nehovorilo. Sulík neskôr potvrdil koaličným partnerom nomináciu Paludu sms - správou a práve dnes meno partnerom oficiálne predstavil a rozdal im životopisy svojho kandidáta.
      Za obsadenie postu riaditeľa NBÚ je na základe dohody koalície zodpovedná práve SaS. Tá pred niekoľkými týždňami navrhovala Jána Stana. Pre ostatných partnerov bol neprijateľný, keďže pracoval v SIS v čase, keď jej šéfoval Ivan Lexa.
      Paluda, ktorý je známym kritikom predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina, už avizoval, že by sa vo funkcii šéfa NBÚ mohol pozrieť na bezpečnostnú previerku Harabina, ktorú získal ešte ako minister spravodlivosti.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies