Jazz ide opäť do školy a vyučovať sa bude aj na internete

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:28 • 2 min
Jazz ide opäť do školy a vyučovať sa bude aj na internete

Jazz ide opäť do školy a vyučovať sa bude aj na internete

slovakia

left justify in out

img

Projekt edukatívnych koncertov autorského tímu Lucie Lužinskej a Borisa Čellára - Jazz ide do školy vstupuje do svojho tretieho ročníka. V priebehu dvoch týždňov hudobníci odohrajú osem interaktívnych edukatívnych koncertov pre viac ako 2400 žiakov stredných škôl. Projekt dostal aj svoju internetovú podobu na www.jazz.sk, kde bude 4. októbra oficiálne spustený e-learningový program.
"Idea e-learningu prišla s ideou rozšírenia celej myšlienky projektu aj ďalej, v tomto prípade na internetové médium tak, aby sa k nemu dostalo omnoho viac ľudí, nielen 16 - 17-roční ľudia, ktorí sú pozývaní na koncerty v rámci škôl," povedal pre TASR gitarista Boris Čellár s tým, že program je prístupný akejkoľvek skupine od dieťaťa až po dospelého človeka.
Pred spustením  e-learningového spoznávania jazzovej hudby čakajú stredoškolákov v siedmich slovenských mestách koncerty, na ktorých sa spolu s Čellárom predstaví speváčka Lucia Lužinská, ktorá už v minulosti nadchla stredoškolákov sériou koncertov Jazz Goes To School. "Väčšina dnešných tínedžerov si myslí, že jazz počúvajú výlučne ľudia nad 50 rokov a že jazzové speváčky musia mať minimálne 150 kilogramov," uviedla s úsmevom autorka projektu.
Vyštudovaná herečka a speváčka dbá na to, aby jej 60-minútové stretnutia so študentmi boli čo najviac interaktívne, do scenára pridáva viacero postupov, ktoré publikum do projektu aktívne zapájajú. "Študenti na vlastné oči uvidia, čo to znamená hrať na rôzne hudobné nástroje tzv. jazzovým spôsobom, ako v jazze použiť elektronické hudobné efekty, či ako sa scatuje."
Do jazzových lekcií chcú autori opäť zakomponovať a pozvať zaujímavých hostí zo Slovenska aj zo zahraničia. "Zvedaví sme najmä na to, ako stredoškoláci prijmú vystúpenia mladého, len 11-ročného bubeníka Davida Hodeka, ktorý účasť na niektorých koncertoch prisľúbil," dodala Lužinská, ktorá sa spolu s kapelou Borisa Čellára predstaví 20. 9. v Košiciach, 21. 9. v Prešove, 22. 9. v Žiline, 23. 9. v Banskej Bystrici. Koncerty pokračujú 27. 9. v Trenčíne, na dva dni (28. a 29. 9) sa zastavia v Bratislave a záverečné vystúpenie sa uskutoční 30. 9. v Nitre.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona