Jazdci vítajú pred VC Singapuru zmenu v zákrute 10

NETKY.SK • 20 September 2013, 11:34 • 2 min
Jazdci vítajú pred VC Singapuru zmenu v zákrute 10

SINGAPUR - Jazdci formuly 1 privítali pred nedeľňajšou Veľkou cenou Singapuru na okruhu Marina Bay zmenu v zákrute číslo desať, ktorá mala v rokoch 2008 až 2012 tvar šikany. Organizátori dvanásteho podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta ju zmenili na ľavotočivú zatáčku.

slovakia

left justify in out

Do predmetnej šikany sa vchádzalo z ľavej strany, boli na nej vysoké obrubníky, čo pri nečistom prejazde často viedlo k vzletu monopostu. "Vyzerá to celkom dobre. Zmena nastala viac-menej z dôvodu bezpečnosti. Keď tam vojdete zle, nemáte veľkú šancu prejsť cez obrubníky bez problémov. Ako sme mohli vidieť v pretekoch GP3 na Monze, keď narazíte na obrubníky, nie je to najlepšie. Preto je riešenie zákrutou lepšie," povedal pilot Red Bullu Mark Webber pre autosport.com. 

Zmena zvýši rýchlosť v danom bode o 40 km/h a čas na jedno kolo by mal byť o jednu sekundu lepší. "Je to celkom rýchle a presne to my, jazdci, chceme. Cítili sme, že šikana nie je vhodná pre vozidlá F1. Vykonali sa bezpečnostné testy a všetko je v poriadku," dodal jazdec McLarenu Jenson Button. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies