Jazda nákladiakov na cestách II. a III. triedy by sa mala zakázať

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:41 • 2 min
Jazda nákladiakov na cestách II. a III. triedy by sa mala zakázať

Jazda nákladiakov na cestách II. a III. triedy by sa mala zakázať

slovakia

left justify in out

img

Jazda vozidiel nad 3,5 tony po cestách druhej a tretej triedy by sa mala zakázať. TASR to uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície na Prezídiu Policajného zboru SR Milan Hamar. Po spustení mýtneho systému podľa neho viacerí prepravcovia začali používať nespoplatnené cesty, aby znížili svoje náklady. Na cestách druhej a tretej triedy sa tak zahustila doprava, čo malo vplyv na zvýšenie dopravnej nehodovosti.
      "Aj keď sa na nehodách priamo nepodieľali, zahustením premávky vzniklo väčšie riziko dopravnej nehody," povedal Hamar. "My by sme boli najradšej, keby vozidlá nad 3,5 tony jazdili po cestách I. triedy, rýchlostných cestách a diaľniciach," dodal. Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja podľa neho navrhlo zákonné ustanovenie, podľa ktorého sa má zakázať jazda vozidiel s hmotnosťou nad 3,5 tony na cestách II. a III. triedy, pokiaľ to nie je nevyhnutné na naloženie alebo vyloženie tovaru. "Považujeme za šikovné riešenie, ak by toto obmedzenie bolo možné dosiahnuť umiestnením dopravného značenia, ktoré by premávku takýchto vozidiel na cestách II. a III. triedy presnejšie regulovalo," povedal Hamar.
      Zvýšenú nehodovosť na cestách v 2. polroku 2010 policajti zaevidovali aj v súvislosti so zvýšením priemyselnej produkcie podnikov na Slovensku. "Keď sa niečo vyrobilo, tak sa to muselo aj vyviezť, najčastejšie po cestách," vysvetlil riaditeľ dopravnej polície. "Intenzita cestnej premávky bola v 1. polroku aj v súvislosti s krízou a nižším indexom priemyselnej produkcie oveľa nižšia ako v 2. polroku, keď sa zvýšená intenzita prejazdu vozidiel na cestách prejavila aj na vyššej dopravnej nehodovosti," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies