Jay Z a Kanye West predstavia nové albumy na turné

NETKY.SK • 8 September 2013, 13:40 • 2 min
Jay Z a Kanye West predstavia nové albumy na turné

BRATISLAVA - Zatiaľ čo Jay Z bude propagovať svoj aktuálny album Magna Carta... Holy Grail (2013) okrem Severnej Ameriky aj v Európe, West predstaví skladby z nahrávky Yeezus (2013) iba v USA a Kanade.

slovakia

left justify in out

Americkí rapperi Jay Z a Kanye West absolvujú na jeseň a v zime koncertné šnúry, na ktorých predstavia svoje nové sólové štúdiovky. Zatiaľ čo Jay Z bude propagovať svoj aktuálny album Magna Carta... Holy Grail (2013) okrem Severnej Ameriky aj v Európe, West predstaví skladby z nahrávky Yeezus (2013) iba v USA a Kanade. Na viacerých koncertoch tohto turné sa ako hosť predstaví Kendrick Lamar. Jay Z odštartuje Magna Carter World Tour 3. októbra v anglickom Manchestri, neskôr vystúpi napríklad aj v Londýne, Paríži, Štokholme, Hamburgu alebo Amsterdame. Severoamerická časť bude trvať od 30. novembra až do 31. januára.

Jay Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkou The Blueprint (2001) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V súčasnosti má na svojom konte 12 sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a tiež spomínaným Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a zatiaľ získal 17 cien Grammy. Jay Z je podľa magazínu Billboard desiatym najúspešnejším interpretom rokov 2000 až 2009. So štúdiovkou Magna Carta... Holy Grail sa mu po prvý raz podarilo dobyť britský albumový rebríček a zároveň ňou zlomil rekord v počte prehratí na portáli Spotify. Jeho manželkou je speváčka Beyoncé, ktorá mu vlani v januári porodila dcéru Blue Ivy. 

Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Neskôr produkoval skladby pre interpretov Jermaine Dupri, Foxy Brown alebo Goodie Mobb. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint rappera Jay Z. Svoj debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus. Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger, Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights. West, ktorý vedie vlastné vydavateľstvo G.O.O.D. Music, má na konte aj tri Brit Awards a sedem BET Awards. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies