JAVYS vyhlásila tender na prepravu talianskeho jadrového odpadu

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:50 • 2 min
JAVYS vyhlásila tender na prepravu talianskeho jadrového odpadu

BRATISLAVA - Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS), a. s., vyhlásila verejné obstarávanie na zabezpečenie prepravy rádioaktívneho odpadu (RAO) z odstavenej talianskej jadrovej elektrárne (JE) Caorso pri Piacenze, na pracovisko JAVYS v Jaslovských Bohuniciach za účelom jeho spracovania a dočasného uskladnenia a následnej spätnej prepravy finálneho produktu do JE Caorso.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vestníka verejného obstarávania (VVO). Predpokladaný počet prepráv RAO na spracovanie z Talianska na Slovensko je 70, počet prepráv finálneho produktu zo Slovenska do Talianska bude 25. "Súčasťou zákazky je tiež zabezpečenie poistenia zodpovednosti pri prepravách RAO," upozornil JAVYS.

 

Zákazka by mala podľa VVO dosiahnuť hodnotu približne 1,75 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) a mala by sa realizovať od 1. januára 2016 do 3. júna 2019. Predmet zákazky sa bude financovať z vlastných zdrojov verejného obstarávateľa. Lehotou na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť v tendri je 18. november 2015. Uchádzač o zákazku preukáže splnenie podmienok vtedy, ak dosiahol minimálnu požadovanú úroveň celkového obratu 500.000 eur bez DPH za obdobie najviac troch posledných hospodárskych rokov.

 

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť sa zaoberá činnosťami zameranými na vyraďovanie jadrových zariadení a na nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi a vyhoreným jadrovým palivom. Zároveň je však oprávnenou organizáciou na nakladanie s opustenými žiaričmi, rádioaktívnymi odpadmi neznámeho pôvodu a rádioaktívnymi materiálmi. JAVYS k 31. decembru 2014 zamestnávala 818 pracovníkov. Talianska jadrová elektráreň Caorso s čistým elektrickým výkonom 860 MW bola v činnosti od roku 1978 do roku 1990. Zatvorená bola na základe referenda z novembra 1987.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies