J&T má záujem o Dexia banku Slovensko

NETKY.SK • 4 Október 2010, 11:22 • 2 min
J&T má záujem o Dexia banku Slovensko

J&T má záujem o Dexia banku Slovensko

slovakia

left justify in out

img

Finančná skupina J&T má záujem o akvizíciu Dexia banky Slovensko. Listom informovala vedenie bruselskej Dexie a iniciovala začiatok rokovaní o možnosti odkúpenia akcií. "Skupina J&T sa zameriava na privátne a investičné bankovníctvo, správu aktív a poskytovanie projektového financovania. Prípadnú akvizíciu Dexia banky hodnotíme ako zaujímavú investičnú príležitosť, ktorá by nám umožnila rozšírenie našich aktivít do ďalších oblastí, o ktoré máme záujem," povedal prezident skupiny J&T Jozef Tkáč.

Belgicko-francúzska skupina Dexia musí do 31. októbra 2012 predať svoj podiel v Dexia banke Slovensko na základe rozhodnutia Európskej komisie, ktorá hodnotila proces transformácie skupiny z roku 2008, keď dostala štátnu pomoc 6,4 mld. eur. Okrem slovenskej Dexia banky má skupina predať aj taliansku a španielsku Dexiu.

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie služieb spojených s privátnym bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. V súčasnosti je aktívne prítomná predovšetkým na trhoch Slovenskej republiky, Česka, Švajčiarska a Ruska.

Dexia banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993, pôvodne pod názvom Prvá komunálna banka, pod ktorým vystupovala do konca septembra 2003. Finančná skupina Dexia sa stala majoritným akcionárom Dexia banky Slovensko v máji 2000. Rozhodujúcim akcionárom banky je rakúska Dexia Kommunalkredit Bank, ktorá vlastní 88,71 % akcií. Zostávajúca časť patrí slovenským mestám a obciam a individuálnym investorom.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies