Jastrabie oko otestujú v zápase Anglicka s Belgickom vo Wembley

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:05 • 2 min
Jastrabie oko otestujú v zápase Anglicka s Belgickom vo Wembley

Jastrabie oko otestujú v zápase Anglicka s Belgickom vo Wembley - Futbal Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) informovala, že v prípravnom zápase 2. júna vo Wembley medzi Anglickom a Belgickom vyskúšajú technológiu jastrabie oko na bránkovej čiare.

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) informovala, že v prípravnom zápase 2. júna vo Wembley medzi Anglickom a Belgickom vyskúšajú technológiu "jastrabie oko" na bránkovej čiare.
      Je to posledný naplánovaný test tejto technológie pred tým, ako sa ňou bude poverená komisia FIFA zaoberať na stretnutí výkonného výboru v Kyjeve (2. júla). Medzinárodná futbalová rada (IFAB), v ktorej právomoci je legislatíva futbalových pravidiel, sa momentálne rozhoduje medzi dvoma systémami. Na jednej strane strojí anglický kamerový systém "jastrabie oko", na druhej dánsky projekt s názvom GoalRef. GoalRef pracuje s magnetickými senzormi monitorujúcimi dráhu letu lopty a testovali ho v dánskej lige. FIFA súčasne dodala, že výsledky testov ešte nebudú k dispozícii rozhodcom v súboji Anglicka s Belgickom a neovplyvnia žiadnym spôsobom výsledok zápasu.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies