Jason Statham chce Oscary aj pre kaskadérov

NETKY.SK • 22 November 2013, 15:59 • 2 min
Jason Statham chce Oscary aj pre kaskadérov

LOS ANGELES - Anglický herec Jason Statham tvrdí, že Oscary by mali udeľovať aj kaskadérom. Uviedol to v rozhovore pre časopis Vanity Fair.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že je to prehliadaná kategória, keď vezmeme do úvahy, akú veľkú majú títo koordinátori zodpovednosť pri najviac zaujímavých častiach akčných filmov. Myslím tým to, že všetci tí kaskadéri sú neoslavovanými hrdinami. Naozaj nimi sú. Nikto im nepripisuje žiaden prínos. Riskujú svoje krky. Je to absolútna nespravodlivosť. Oni sú tí, čo hýbu dejom," povedal herec.

Statham tiež skritizoval hercov, ktorí žnú najväčšiu slávu, no na reálnych akciách vo filmoch sa nezúčastňujú. Ich jedinou úlohou je stáť pred zeleným plátnom a tváriť sa, že sú zapojení do deja. Akčné a nebezpečné zábery následne dotvoria technici pomocou vizuálnych efektov. "Pre mňa je to ako fraška. Naozaj som z toho frustrovaný, pretože poznám tých kaskadérov. Trénujem s nimi celý čas a viem, že sú extrémne talentovaní," dodal 46-ročný Statham. 

Jason Statham je divákom známy z filmov ako Podfu(c)k (2000), Kuriér (2002), Lúpež po taliansky (2003), Collateral (2004), Zastaneš a neprežiješ (2006), Rallye smrti (2008) alebo Elitní zabijaci (2011). V snímkach Expendables: Nezničiteľní (2010) a Expendables 2 (2011) sa predstavil po boku akčných hrdinov ako Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren či Jet Li. V roku 2013 sa zatiaľ objavil v šiestej časti série Rýchlo a Zbesilo, trileri Parker či filme Crazy Joe, pričom ešte v tomto roku by sa mali fanúšikovia dočkať aj debutu drámy Homefront, v ktorej sa populárny herec predstaví po boku Jamesa Franca. Nedávno podpísal kontrakt o účinkovaní v pokračovaní krimi trileru Po krk v extáze (2004), kde nahradí Daniela Craiga. V pripravovanej snímke Rýchlo a zbesilo 7, ktorú by mali uviesť 25. júla 2014, si opäť zahrá po boku Vina Diesela a Dwaynea Johnsona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona