Jasné víťazstvo slovenských volejbalistov nad Rakúšanmi

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 22:00 • 2 min
Jasné víťazstvo slovenských volejbalistov nad Rakúšanmi

NITRA - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom úvodnom zápase na záverečnom štvrtom turnaji Európskej ligy v Nitre vo štvrtok v A-skupine nad Rakúskom za 62 minút 3:0 (18, 14, 18).

slovakia

left justify in out

Predviedli solídny výkon, súpera takmer počas celého zápasu prakticky k ničomu nepustili, dominovali vo všetkých činnostiach. Víťazstvom si upevnili druhú pozíciu v tabuľke. V piatok na nich čaká duel s Dánskom, ktoré v prvom štvrtkovom súboji podľahlo už istému víťazovi skupiny Belgicku 0:3 (-16, -12, -10). V prípade víťazstva už definitívne skončia na 2. mieste. 

Výsledok - štvrtok: 
Slovensko - Rakúsko 3:0 (18, 14, 18) 
62 min, rozhodovali: Hojka (Poľ.) a Miklošičová (Slovin.), 200 divákov 

Zostavy: 
Slovensko: Paták (8 bodov), Kašper (5), Bencz (11), Štefan Chrtiansky ml. (8), Piovarči (6), Zaťko (1), libero Hupka (Javorčík /0/) 
Rakúsko: Berger (6), Blagojevic (3), Zass (14), Guttmann (5), Wolfahrtstätter (3), Binder (2), libero Kroiss (Kienbauer /0/, Koraimann /2/, Thaller /0/) 

Slováci sa síce ujali hneď na začiatku vedenia 3:1, ale potom si vybrali slabšiu chvíľu, nič sa im nedarilo a tréner Štefan Chrtiansky st. si za stavu 6:9 zobral oddychový čas, aby zastavil šnúru bodov súpera. Napriek tomu Rakúšania jeho zverencom ďalej utekali a na technický time out už išli s päťbodovým náskokom (12:7). Potom však prišli veľké chvíle blokára Petra Kašpera, ktorý postavil najskôr nepriestrelnú stenu s Milanom Benczom, vzápätí so Štefanom Chrtianskym mladším a opäť boli vo vedení domáci volejbalisti. Už sa do konca nedali "zhodiť z koňa" a prvý set vyhrali 21:18. 

Druhé dejstvo bolo jednou veľkou exhibíciou slovenského tímu. Na jeho pestrú hru, perfektné smeče a dokonale postavené bloky nedokázali Rakúšania odpovedať ani nájsť žiadnu protizbraň. Bolo len otázkou, aký bude bodový rozdiel na konci setu. Výsledok 21:14 bol pre rakúsky tím ešte lichotivým rezultátom. 

Tretiemu dejstvu nechýbalo napätie, ale kvalita výkonu slovenského tímu išla mierne dole. Aj slabší výkon stačil na konečné víťazstvo 21:18. Záverečnú bodu za setom i zápasom dal smeč Rakúšanov do autu. 

Hlasy: 
Štefan Chrtiansky st. (tréner SR): "Pokračujeme v kvalitatívnom raste výkonov, ktorý sme začali už minulý týždeň na turnaji v Belgicku. Chlapci potvrdili, že majú kvalitu, dnes to bol jasný zápas. Dalo by sa povedať, že mužstvo našlo svoju pravú tvár. V úvode mu chýbalo sebavedomie, presvedčenie o vlastných schopnostiach. Som spokojný, aj keď takéto výkony prišli trochu neskoro." 

Juraj zaťko (kapitán SR): "Stačil nám priemerný výkon, žiaľ, v tých predchádzajúcich zápasoch s Rakúšanmi sme hrali podpriemerne. Naša forma stúpa, rastie, výkonnosť je čím ďalej lepšia. Dnes sa to už v niektorých momentoch blížilo k tomu, ako by to malo byť. Základom úspechu bola naša dobre fungujúca obrana, ale myslím si, že sme jasne dominovali vo všetkých činnostiach."

Jozef Piovarči (blokár SR): "Súper sa snažil o uspávaciu taktiku. Ani my sme nepredviedli nijako oslnivý výkon, ale celý čas sme boli jasne nad ním. Potrebujeme popracovať ešte na prihrávke, ale celkovo to bol z našej strany dobrý výkon." 


Výsledok druhého štvrtkového zápasu v A-skupine: 
Dánsko - Belgicko 0:3 (-16, -12, -10) 

Aktuálna tabuľka A-skupiny: 
1. Belgicko 10 10 0 30: 6 28 
2. Slovensko 10 5 5 19:17 15 
3. Rakúsko 10 3 7 15:23 11 
4. Dánsko 10 2 8 7:25 6



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies