Jaskyniarka neprežila ťažké zranenie hlavy v neprebádanej jaskyni v Rakúsku

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 07:04 • 2 min
Jaskyniarka neprežila ťažké zranenie hlavy v neprebádanej jaskyni v Rakúsku

SALZBURG - Rakúska jaskyniarka zo Salzburgu mala v utorok menej šťastia ako vlani v júni nemecký speleológ Johann Westhauser, v doteraz neprebádanej jaskyni neďaleko Grödigu utrpela v hĺbke 70 metrov vážne zranenia hlavy po tom, čo ju trafil do hlavy kameň.

slovakia

left justify in out

Na záchrane ženy, ktorú našli záchranári v podzemí v bezvedomí, pracovali od popoludnia rôzne zložky záchranného systému, vrátane špecialistov a lekárov. Žene vo veku 45 rokov však napriek ich snahe už nedokázali pomôcť. Informácie priniesla tlačová agentúra APA.

 

Spomínaného Nemca sa podarilo pred viac ako rokom zachrániť z hĺbky 1000 metrov po 12-dňovej komplikovanej záchrannej akcii. Muž bol uväznený v jaskyni Riesending v Berchtesgadenských Alpách, ktorá je najväčšou jaskyňou Nemecka so sieťou chodieb dlhou 19,2 kilometra a siahajúcou do hĺbky 1148 metrov pod zemou.

 

Utorňajšie nešťastie, ku ktorému došlo v tzv. hororovej šachte pri neďalekej zjazdovke, sa stalo v rovnakom masíve Untersberg ako udalosť spred roka, tentoraz však na rakúskej strane Berchtesgadenských Álp.

5 20 le žab

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies