Jarošovi sa v Kanade kolená nepodlomia

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:40 • 2 min
Jarošovi sa v Kanade kolená nepodlomia

BRATISLAVA - Jedným z lídrov defenzívy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov by mal byť na blížiacich sa majstrovstvách sveta Christián Jaroš.

slovakia

left justify in out

Stále iba 18-ročný Košičan pôsobí na klubovej úrovni vo Švédsku a v tejto sezóne si vybojoval miesto v kádri seniorského tímu Lulea HF, za ktorý pravidelne nastupuje v najvyššej súťaži SHL. "Som rád, že som si vybojoval miesto v prvom tíme. Snažím sa v prvom rade o to, aby bol tréner spokojný. V dueloch dostávam pomerne dosť priestoru na ľade, hrávam 16 až 19 minút. Veľmi mi táto súťaž vyhovuje. Je to tam rýchle a technické, ale hrá sa aj do tela. Myslím si, že SHL veľmi dobre pripraví mladých hráčov do budúcnosti, môžu sa učiť od starších a skúsenejších," povedal počas jedného z posledných tréningov Slovákov v Bratislave pred odchodom do dejiska šampionátu - Kanady.

 

Prípravu spoluhráčov sledoval Jaroš iba spoza mantinelov, limituje ho totiž zranenie. "V poslednom ligovom zápase proti HV 71 som dostal bodyček za bránkou a súboj som nedohral. Musím sa teraz poriadne doliečiť, ale nie je to nič vážne. Do tréningového procesu by som sa mal zapojiť v Kanade," informoval vysoký bek, ktorého tvár "zdobia" tri stehy. 

 

Vo švédskom klube si Jaroš pripísal štart už aj v prestížnej Lige majstrov. "Nastúpil som až vo štvrťfinále play-off, predtým som nebol na súpiske. Zatiaľ o túto súťaž ešte nie je veľký záujem, ale o niekoľko rokov to isto bude iné. V semifinále nás čaká Skelleftea, pre nás to bude derby a určite bude ´plný dom´. Pre celé mesto je to prestížne. Chceme v tejto súťaži získať celkové prvenstvo," prezradila nádej slovenského hokeja, ktorá pred odletom do Kanady na jeden deň navštívi rodičov. "Dlho som s nimi nebol, celých päť mesiacov som nebol doma," dodal. Mladý bek odišiel do Švédska v lete 2013 a v tejto krajine sa veľmi rýchlo aklimatizoval. "Dovedna sme v Lulei štyri Slováci, bývam s Filipom Lešťanom a Ladislavom Romančíkom. Je to super. Ešte stále som si nedokázal zvyknúť na dlhú tmu v období zimy. V súčasnosti sa tam stmieva už krátko po poludní. Vtedy sa nedá nič iné robiť, jedine spať. Ostatné nebol problém," priblížil svoje pôsobenie v severnej Európe Jaroš. 

 

Pozvánka do národného juniorského mužstva ho veľmi potešila. V najbližších týždňoch ho čakajú hokejové povinnosti a Vianoce strávi v kruhu spoluhráčov, bez rodiny. "Taký je život hokejistu. Každý hráč sa teší do Kanady a popri šampionáte trochu aj zabudne na Vianoce," pokračoval odchovanec košického hokeja. 

 

Na majstrovstvách sveta sa Slováci predstavia v montrealskej hale Bell Centre, postupne ich sily preveria rovesníci z Kanady, Fínska, USA a Nemecka. Juniorský hokej sledujú kanadskí fanúšikovia veľmi pozorne a na MS určite vytvoria skvelú atmosféru. Na tribúnach bude aj cez 20-tisíc divákov. "Spoluhráči z Kanady (dvojičky Cam a Chris Abbottovci, pozn.) mi hovorili o tom, že to bude fakt skvelé. Tam to vraj berú ako olympiádu. Má to pre nich rovnakú váhu. Na hokej chodí vo Švédsku aj deväť- či desaťtisíc fanúšikov, takže kolená sa mi v Kanade neroztrasú. Myslím si, že to zvládneme. Verím, že na šampionáte budem hrať čo najlepšie a pomôžem nášmu tímu. V prvom rade chceme postúpiť do štvrťfinále a potom ísť čo najďalej," priznal Jaroš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona