Jaroslaw Kaczyňski odstúpil z funkcie podpredsedu vlády. Má svoj plán

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 09:45 • 2 min
Jaroslaw Kaczyňski odstúpil z funkcie podpredsedu vlády. Má svoj plán

VARŠAVA - Líder poľskej vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS) hovoril o rezignácii už v minulosti.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na utorňajšie správy poľských médií o tom informuje agentúra Reuters. „Momentálne nie som vo vláde... Návrh (na svoju rezignáciu) som predložil premiérovi a bol schválený. Pokiaľ viem, podpísal ho aj prezident,“ povedal Kaczyňski, ktorého citovala agentúra PAP.

 

img

 

Kaczyňski (73) bol podpredsedom vlády od októbra 2020, pričom viedol aj výbor rady ministrov pre záležitosti národnej bezpečnosti a obrany. V tejto funkcii ho nahradí minister obrany Mariusz Blaszczak.

 

Kaczyňski už skôr naznačil, že chce z postu vo vláde odstúpiť, aby sa ako predseda PiS mohol sústrediť na predvolebnú kampaň. Parlamentné voľby by sa mali konať na jeseň 2023.

 

img

 

Kaczyňski bol v rokoch 2006 - 2007 predsedom poľskej vlády. Odkedy sa PiS v roku 2015 vrátila k moci, je považovaný za veľmi vplyvnú postavu poľskej politiky.

 

Prečítajte si tiež: Medvedev: Američania by mali prosiť Moskvu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies