Jaroslaw Kaczynski končí vo funkcii vicepremiéra. Chce sa viac venovať strane PiS

NETKY.SK • 13 Október 2021, 15:05 • 2 min
Jaroslaw Kaczynski končí vo funkcii vicepremiéra. Chce sa viac venovať strane PiS

VARŠAVA - Jaroslaw Kaczynski je v súčasnosti považovaný za lídra krajiny. Ako sa však ukázalo, udržať stranu PiS pri moci je prednejšie ako jeho osobné záujmy.

slovakia

left justify in out

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski začiatkom budúceho roka odstúpi z postu vicepremiéra

 

Ako pripomenula agentúra Reuters, 72-ročný Kaczynski je od považovaný za faktického lídra krajiny a post vicepremiéra zastáva od októbra 2020. Je zodpovedný za oblasť národnej bezpečnosti a obrany.

 

img

 

O svojom rozhodnutí informoval Kaczynski poslancov na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu PiS. Podľa vlastných slov potrebuje viac času, aby sa mohol venovať funkcii šéfa strany. V súčasnosti sa totiž v sídle strany objavuje najviac raz za týždeň, čo je podľa neho veľmi málo. 

 

Kaczynski zároveň vyzval politikov PiS, aby boli aktívnejší na sociálnych sieťach, keďže v roku 2015 a tiež o štyri roky neskôr, PiS vyhrala voľby i vďaka svojim aktivitám na internete.

 

img

 

Pravicová vládna strana PiS v Poľsku vedie v prieskumoch verejnej mienky aj vďaka štedrým sociálnym programom, a to napriek prehlbujúcemu sa konfliktu s EÚ v súvislosti s právnym štátom, právami komunity LGBT a slobody médií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies