Jaroslav Žídek prináša do kníhkupectiev Nebíčko v papuľke

NETKY.SK • 21 November 2012, 20:35 • 2 min
Jaroslav Žídek prináša do kníhkupectiev Nebíčko v papuľke

Jaroslav Žídek prináša do kníhkupectiev Nebíčko v papuľke - Gurmán Známy český šéfkuchár Jaroslav Žídek prináša na pulty kníhkupectiev novú knihu Nebíčko v papuľke s podtitulom Ani šéfkuchár nemá recept na všetko. Publikácia ponúka čitateľom recepty z prv

slovakia

left justify in out

img

Známy český šéfkuchár Jaroslav Žídek prináša na pulty kníhkupectiev novú knihu Nebíčko v papuľke s podtitulom Ani šéfkuchár nemá recept na všetko. Publikácia ponúka čitateľom recepty z prvých 20 častí rovnomennej televíznej relácie. Nechýbajú farebné fotografie z nakrúcania. Ako bonus pridal autor ku každej epizóde vlastný recept, ktorý v televízii neodznel.

"Každá kapitola zastupuje nejaký región či surovinu a stojí za to vychutnať si z nej každučké jedlo. Prispel som aj vlastnými receptami, ktoré občas zaváňajú väčšou exotikou alebo pochádzajú z českej kuchyne, od mojej mamy a babičky. Verím, že mnohé z nich vám spestria jedálny lístok a že listovanie v knihe prinesie len samé príjemné spomienky na poctivú slovenskú domácu kuchyňu, ba možno aj štipku hrdosti na ňu,“ uvádza v úvode knihy Jaroslav Žídek. V jednotlivých kapitolách nezabudol šéfkuchár ani na jeho osvedčené a triky pri príprave jedál. Napríklad pri recepte na zázvorníky odporúča ich po upečení uložiť do zatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Takto zmäknú do dvoch dní. 

Jaroslav Žídek pôsobil ako šéfkuchár v mnohých prestížnych reštauráciách v Českej republike, Španielsku, Dánsku, Švédsku, Francúzsku či Taliansku. Na udeľovaní Gurmán Awards ho v rokoch 2008, 2009 a 2010 vyhlásili za najlepšieho šéfkuchára na Slovensku. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies