Jaroslav Paška: Slováci najviac doplatia na pomoc Grécku

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 12:09 • 2 min
Jaroslav Paška: Slováci najviac doplatia na pomoc Grécku

BRATISLAVA - Slovenskí občania v prepočte na svoje príjmy najviac doplatia na pomoc Grécku, či už táto krajina skrachuje, alebo sa jej bude ďalej požičiavať. S odvolaním sa na výpočty analytikov z Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) to tvrdí prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že cez dočasný euroval (EFSF) garantujú občania SR splatenie 1,6 miliardy eur gréckeho dlhu, čo predstavuje 58 % mesačného príjmu každého Slováka. "Je to najvyššia finančná záťaž na obyvateľa za doterajšiu „pomoc Grékom“ zo všetkých krajín EÚ," upozornil.

 

Rovnako do trvalého eurovalu (ESM), z ktorého teraz Gréci požadujú pôžičku 7 miliárd eur na najbližší mesiac a 30 miliárd eur do konca roka, prispievajú podľa neho Slováci ako najchudobnejší členovia eurozóny v pomere k svojim príjmom najviac. "Budú to opäť slovenskí občania, ktorí budú pri súčasných mechanizmoch niesť najväčšie riziko strát z pokračujúceho zachraňovania Grécka," dodal Paška.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies