Jaroslav Paška: Patakyová nám mala povedať pravdu o svojom vzťahu k LGBTI

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 17:36 • 2 min
Jaroslav Paška: Patakyová nám mala povedať pravdu o svojom vzťahu k LGBTI

BRATISLAVA - Koaličný poslanec Jaroslav Paška (SNS) sa domnieva, že Mária Patakyová mala povedať pravdu o svojom vzťahu k LGBTI komunite už pri svojom nástupe do funkcie. Vyplýva to z jeho stanoviska, ktoré poskytla Zuzana Škopcová s tým, že podľa Pašku je účasť Patakyovej na Dúhovom PRIDE dôvodom na ukončenie jej pôsobenia na poste verejnej ochrankyne práv.

slovakia

left justify in out

Podľa poslanca má ombudsmanka ochraňovať práva všetkých občanov Slovenskej republiky rovnakým spôsobom. Slovenská národná strana (SNS) sa cíti byť podvedená, keď bola Patakyová zvolená aj hlasmi národniarov.

"Osoba, ktorá sa nezasadzuje o práva nenarodených detí, zdravotne postihnutých, starých, chorých či sociálne odkázaných a chodí sa len predvádzať na „Dúhové pochody“ nepatrí na post verejného ochrancu práv," povedal Paška.

 

"Verejný ochranca má chrániť ľudské práva občanov Slovenska, bez rozdielu vierovyznania, pôvodu, pohlavia, veku, národnosti či zdravotnej spôsobilosti, s dôrazom na ochranu práv najzraniteľnejších skupín obyvateľstva a jednotlivcov. Úrad verejného ochrancu práv patrí a má slúžiť všetkým občanom SR, nie iba ombudsmankinej obľúbenej LGBTI komunite," doplnil poslanec.

Podľa stanoviska Pašku národniari rešpektujú sexuálnu orientáciu a individualitu každého človeka. Účasť Patakyovej na PRIDE však vnímajú ako teatrálne gesto jej podpory pre túto komunitu.

 

"Slovenská národná strana rešpektuje práva občanov slobodne sa rozhodovať. Považuje však za neprípustné opakovane zneužívať autoritu významnej, štátom zriadenej, ľudsko-právnej, verejnej inštitúcie na trápne a teatrálne gesto osobnej podpory LGBTI komunity pani Patakyovou," uviedol Paška. Národniari sa navyše cítia byť podvedení, keď bola Mária Patakyová pri voľbe zvolená aj ich hlasmi.

 

"SNS s poľutovaním konštatuje, že bola pani Patakyovou pri voľbe ombudsmana v Národnej rade SR podvedená. Skutočnosť, že namiesto verejných aktivít na ochranu práv zraniteľných skupín sa pani Mária Patakyová, ako verejná ochrankyňa práv chodí ostentatívne zabávať na spoločné „Dúhové pochody“ rozličných sexuálnych komunít svedčí o jej absolútnej nespôsobilosti korektne a zodpovedne vykonávať dôležitú funkciu verejného ochrancu práv," uzavrel Paška.

Na Dúhovom PRIDE v Bratislave, ktorý je naplánovaný na sobotu 14. júla o 13:00 by sa mali zúčastniť okrem Patakyovej aj zástupcovia politických strán Sloboda a Solidarita, Most-Híd, Progresívne Slovensko a SPOLU – občianska demokracia či predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Ôsmy ročník bude na Hviezdoslavovom námestí a jeho cieľom je zviditeľniť LGBTI ľudí, ktorí sa snažia zmeniť slovenskú spoločnosť k lepšiemu. PRIDE je podujatie nadväzujúce na podobné sprievody vo svete, ktoré upozorňujú, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies